SUROV KRAJ: Krimos iz devedesetih izrešetan sa 30 metaka

Autor:

Hronika

18.07.2018

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Kulić (48) ubijen je u utorak u Johanesburgu u Južnoj Africi, a u napadu je ranjena i njegova supruga Gordana, kao i još jedan srpski državljanin čiji identitet zasada nije poznat. Napadači su iz kola u pokretu ispalili više od 30 metaka iz automatskog oružja u automobil u kome se nalazio bračni par.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Nije imao šanse

- Srbin je vozio svoj metalik sivi BMW, kada mu je put preprečio beli mercedes u kome su bili napadači. Oni su odmah zapucali iz neposredne blizine kroz šoferšajbnu. Ispaljeno je više od 30 metaka, pa Kulić nije imao nikakve šanse da preživi. On je preminuo na licu mesta - rekao je za Srpski telegraf izvor iz Južne Afrike.

Kako prenose tamošnji mediji, u mercedesu napadača bila su trojica muškaraca. Policija je krenula u potragu za njima i na jednom napuštenom ranču pronašla je vozilo zapaljeno.

Automobil napadača pronađen zapaljen, a na zadnjem sedištu uočen kalašnjikov

- Na zadnjem sedištu uočena je nagorela automatska puška, za koju se veruje da je korišćena u ubistvu, i biće poslata na veštačenje - pišu mediji.

Kulić, koji je imao firmu "Vitalajf" u Africi, početkom devedesetih godina harao je srpskom prestonicom, a postao je poznat široj javnosti posle ranjavanja Gorana Bojovića Amonijaka 1992. godine. Sumnjalo se da je umešan u brojne likvidacije devedesetih godina u prestonici, a odrobijao je 12 godina zatvora.

Treća žrtva "afričkog rata"

* 17. jul 2018. Darko Kulić ubijen u Johanesburgu, njegova supruga i prijatelj teško ranjeni
* 6. maj 2018. U Beogradu je ubijen južnoafrički državljanin Gorgija Gorg Darmanović, koji je svojevremeno radio za tamošnju tajnu službu
* 25. april 2018. Milan Đuričić Miki, koji je u Srbiji bio osuđen zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, pronađen mrtav u Johanesburgu

Član Giškine garde

Darko Kulić bio je član Srpske garde, čiji je prvi komandant do pogibije u Gospiću bio Đorđe Božović Giška. Ipak, Kulića je patriotizam brzo prošao, pa se okrenuo unosnijem poslu - kriminalu.

Pucao iz osvete

Kulić je ranio Bojovića kako bi osvetio druga kojeg je Amonijak izudarao pepeljarom u glavu. Zbog toga mu se i sudilo, ali sam Amonijak nije dočekao kraj suđenja. U njega su 1992. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu. Sumnjalo se na Kulića i njegove najbliže prijatelje, koji su uhapšeni dva meseca kasnije. Prilikom hapšenja Kulić je pucao na policajce i ranio inspektora Milisava Spasojevića, ali je ipak uhapšen. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 12 godina za ranjavanje Amonijaka, ranjavanje policajca i seriju razbojništava.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading