Tužilac: Svedoci terete Šarića

Autor: novosti.rs

Hronika

17.07.2018

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tokom prethodnih nekoliko pretresa izvedeni su dokazi koji na nesumnjiv način potvrđuju sve ono što se tvrdi u optužnici", ovo je danas izjavio zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, koji zastupa optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba, kojima se na teret stavlja trgovina narkoticima iz Južne Amerike.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

Ivanić je tu pre svega mislio na saslušanja trojice svedoka saradnika - Nebojšu Joksovića, Draška Vukovića i Radana Adamovića, koji su na njihov zahtev ispitivani bez prisustva javnosti. Ivanić je istakao da su oni iskreno i detaljno izneli svoja saznanja o tome ko su organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe i da sud treba da prihvati njihova svedočenja.

Prema rečima tužioca, Joksović i Vuković su kao organizatora grupe označili Darka Šarića, dok je, kako je naveo, Adamović bio izričit da je naredbe od Pljevljaka dobijao preko drugog optuženog za organizaciju Gorana Sokovića, koji je u bekstvu. Zamenik tužioca je opisao kakve su zadatke imali svedoci saradnici, ističući da je pri samom vrhu u grupi bio Joksović. On je dodao i da su od značaja i presretnuti telefonski razgovori i SMS poruke, koji, prema njegovom mišljenju, potvrđuju navode Tužilaštva o organizaciji grupe i poslovima kojima su se navodno bavili.

Interesantno je da je odbrana svedočenje svedoka saradnika protumačila potpuno suprotno u odnosu na zamenika tužioca, ističući da nijedan od njih trojice Šarića nije označio kao organizatora kriminalne grupe. Advokat Radoslav Baćović, koji zastupa Šarića, istakao je da je Joksović na pitanje njegovog klijenta da li je finansirao trgovinu kokainom u Italiji, rekao:

- Ja ne znam, ja ti ništa ne stavljam na teret.

Baćović je kazao i da su Vuković i Adamović kazali da ih nije organizovao Šarić, da ih nije finansirao, da im nije davao naloge i da nikada sa njim nisu bili u poslu.

Šarić je izneo zamerku na račun izlaganja zamenika tužioca, kada je kazao da su svedoci saradnici rekli da je on organizator grupe: - I Vuković i Adamavić su rekli da ja nemam nikakve veze sa grupom, a tužilac tvrdi da su obojica rekla da sam ja organizator.

Advokat Baćović, je tražio od sudskog veća da se njegovom branjeniku ukine pritvor, ali to nije prihvaćeno. Nisu prihvaćeni ni predlozi za ukidanje pritvora Nebojši Sretenoviću i Petru Obradoviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading