OSLOBOĐENI LEGIJA, ZVEZDAN JOVANOVIĆ I OSTATAK JSO: Sud objasnio zašto!

Autor: Republika

Hronika

13.07.2018

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i još petorica optuženih za organizovanje pobune Jedinice za specijalne operacije (JSO) oslobođeni su svih optužbi.

RepublikaFoto: youtube.com/B92
Milorad Ulemek Legija

Pored Legije i Jovanovića, koji već izdržavaju maksimalne kazne zatvora od po 40 godina, među optuženima su i Dušan Maričić, Veselin Lečić, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić, Vladimir Pocić i Mića Petraković. Prvooptuženi Ulemek, koji je trenutno u zatvoru u Požarevcu, po sopstvenoj želji, nije prisustvovao objavi presude, ali se zato u Višem sudu pojavio Jovanović.

Sudija Dargomir Jerasinović je u obrazloženju presude naveo da je sudsko veće jednoglasno donelo odluku jer tužilaštvo za organizovani kriminal nije uspelo da dokaže optužbe. 

Među pisanim dokazima bili su i stenogrami sa 61. i 62. sednice Vlade kojima su prisustvovali skoro svi predstavnici vlasti, a gde je konstatovano da bezbednost države nije ugrožena.

Sudija je u obrazloženju presude istakao da je i samo ponašanje državnog vrha dokaz za sebe, kao i dolazak tadašnjeg premijera Zorana Đinđića sa maloletnim sinom na proslavu slave JSO.

Među dokazima je i to što Vlada tada nije proglasila vanredno stanje jer je procenila da ne postoji bojazan od nasilnog preuzimanja vlasti. Ovo je prvostepena presuda i na nju tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo žalbe.

Izricanju presude prisustvovala je Olivera Jovanović, supruga Zvezdana Jovanovića (52), kao i njena prijateljica pravnica Biljana Nikolić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Antibot

15.07.2018 21:52

Treba zatvoriti tuzioce i tamnicare dok im kosti ne istrunu, Legiju odlikovati ordenom za zasluge, lojalnost i hrabrost.