HAOS NA SUĐENJU DARKU ŠARIĆU: Jedan svedok guta bensedine, drugi menja priče!

Autor: Republika

Hronika

11.07.2018

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ključni svedoci saradnici u procesu protiv Darka Šarića (48) izneli su potpuno oprečne informacije, iz čega proizlazi da neko od njih masno laže, pa je ozbiljno doveden u pitanje i kredibilitet svedoka.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Naime, Nebojša Joksović i Draško Vuković su u direktnom suočenju iznosili oprečne tvrdnje u vezi sa trgovinom narkoticima. Vuković je, saznaje "Alo!", rekao da su njih dvojica 2005. i 2006. godine najpre trgovali automobilima, a da su kasnije prešli na trgovinu kokainom.

Joksović je to negirao, dok je Vuković tvrdio da je upravo od njega uzimao kokain, koji je dalje prodavao. Na sudu je da utvrdi koji od njih govori istinu.

Sudsko veće takođe je naredilo da se ponovo preslušaju prisluškivani razgovori kako bi se videlo da li svedok Nebojša Joksović govori istinu kada je u pitanju sporna imovina za koju ga Šarić optužuje da ju je prisvojio, kao i dugovanja od više miliona evra.

Iako je Joksović tvrdio da nije uzimao novac od Šarića, iz presretnutih razgovora je očigledno da je "izmuzao" milione od svog druga iz detinjstva, saznaje od izvora iz pravosuđa.

- Mada je tvrdio da mu motiv svedočenja nije Šarićeva imovina koju je prisvojio, vidi se da je Joksović od Šarića 2008. i 2009. uzimao pare za radnike i gradnju stanova, a njega lagao da su mu računi veliki i da se uvalio u velike probleme. Tako mu je, na primer, u razgovoru od 6. oktobra 2008. rekao da mu treba 900.000 evra za plate radnicima i razne druge troškove, dok mu je u februaru 2009. tražio pare za izgradnju stanova, i to po ceni od 1.500 evra po kvadratu, što je Šariću postalo sumnjivo - priča sagovornik.

- Alo, brate! Daj završavaj ovo, nemoj se zaje*avati više! Kako 1.500 evra po kvadratu? Više izašli građevinski radovi nego što može da se proda kvadrat?! Objasni mi kako je izašlo toliko - pitao je Šarić u jednom od presretnih razgovora Joksovića.

Kada se povela reč o dugu od 1.649.000 evra, Joksa se žalio i da mu je poplava u štampariji, u kojoj su, kako je rekao, pravi Nijagarini vodopadi. Podsetimo, reč je o štampariji za koju odbrana tvrdi da je kupljena Šarićevim novcem, što je svedok ranije negirao.

Šarić je prekjuče u sudnici izričito želeo da se na ponovljenom suđenju čuju presretnuti razgovori.

- Ja bih da se čuju moji razgovori sa Nebojšom Joksovićem, da ih on čuje, pošto je tu, da završimo sve odjednom - rekao je Šarić sudiji Dragomiru Gerasimoviću, a onda prokomentarisao da će Joksović na sve odgovarati sa "ne znam" i "ne sećam se".

Joksović je pak presretnute razgovore slušao pognute glave i nije ih komentarisao.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading