OTKRIVAMO KO JE ULJEZ IZ AMERIČKE BAZE: Ovo je Srbin koji je upao u Bondstil

Autor:

Hronika

11.07.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U američku vojnu bazu Bondstil na Kosovu i Metohiji prošlog petka upao je Petar Mihajlović (48) iz Grocke, otkriva Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zbog Petra Mihajlovića je cela Albanija na nogama

On se predstavio kao saradnik CIA i službe za borbu protiv terorizma srpske policije, a zadržan je u pritvoru dok se ne utvrdi njegova "misija" u američkoj bazi.

Albanci u strahu

Mihajlović je tri sata vršljao po logoru, koji je smešten nadomak Uroševca. Kada su ga vojnici uhvatili. pokazao im je dozvolu za boravak i vozačku dozvolu, koje su mu izdate u Kaliforniji, ali koje su istekle još 2006. godine.

CIA potvrdila da poznaje Mihajlovića, ali je njegov upad i dalje misterija

Potom je tvrdio da radi za CIA i srpsku policiju i da ima američki pasoš. Kada su mu tražili da ga pokaže, rekao im je da ga je izgubio, odnosno da su mu ga ukrali u Luksemburgu! Nakon toga su ga pretresli i pronašli srpsku ličnu kartu, skalpel, dva noža, makaze, 780 evra i određenu sumu u dinarima. Pošto nije imao validna dokumenta i dozvolu za boravak u bazi, pozvana je kosovska policija, koja ga je odvela u pritvor.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Petar Mihajlović

- Mihajlović je ispričao da je u Beogradu kupio kartu do Prizrena, ali da je u Prištini promenio prevoz i nastavio put ka bazi Bondstil. Imao je i autobuske karte koje to dokazuju. Iako su službenici CIA potvrdili da ga poznaju, njegov boravak u bazi i dalje je misterija, pa mu je pritvor određen dok se ne utvrde njegove namere. Albanci su sad u strahu da je Mihajlović možda špijunirao za neku drugu službu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Traže pomoć Beograda

Hapšenje Mihajlovića juče je za prištinske medije potvrdio uroševački tužilac za teška krivična dela Rasim Maloku. On je saopštio da su predmeti oduzeti od Mihajlovića poslati na veštačenje, dok će od vlasti u Srbiji tražiti informacije o Mihajloviću. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading