UPAO U BONDSTIL I GLUMIO AGENTA CIA: Penzioner iz Srbije namagarčio Amerikance

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor penzioneru iz Beograda Petru M. (66) zbog sumnje da se lažno predstavljao kao saradnik CIA i Službe za borbu protiv terorizma srpske policije. On je prethodno upao u kamp američke vojske Bondstil u blizini ovog grada i tri sata vršljao po njemu!

Bondstil, NATO baza

Izgubio dokumenta

Vest o hapšenju penzionera iz Beograda potvrdili su i prištinski mediji. Portal Koha, pozivajući se na zapisnik policije, prenosi da je Petar M. uhapšen u petak, nakon što je zatečen u logoru kod Uroševca.

- Tokom saslušanja privedeni je policiji izjavio da je u Prištinu stigao autobusom koji saobraća na liniji Priština-Beograd, a da je potom u Bondstil stigao drugim autobusom. U bazi američke vojske P. M. je proveo oko tri sata. Tvrdio je da je da radi za CIA i srpsku policiju i da ima američki pasoš.

Kada su mu tražili da ga pokaže, rekao im je da ga je izgubio - prenose prištinski mediji i dodaju da je Petar M. tvrdio da su mu ukradeni svi pasoši i lične stvari kada je opljačkan u Luksemburgu!

Petru M. određen pritvor do 30 dana jer se predstavljao kao saradnik CIA i srpske policije

Povodom upada u američku vojnu bazu do juče se nisu oglasili ni kosovska policija, ni Kfor, a ni osnovni sud u Uroševcu.

Sedište NATO

Bondstil je glavna vojna baza Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu i Metohiji, koja je pod komandom Kfora. Ograđena je zidom od armiranog betona visokim 2,5 metara. Smeštena je pored Uroševca na istoku južne srpske pokrajine i služi kao sedište NATO za istočni deo Kfora.

Od aprila 2011. godine vojnu bazu, osim američkih, koriste i drugi vojnici multinacionalnih snaga Kfora, kao što su Poljaci, Ukrajinci, Turci, Slovenci... Ona je, pre svega, najrazvijeniji visokotehnološki vojni komunikacioni centar u tom delu sveta, u koji se slivaju i gde se razmenjuju podaci ne samo iz regiona već i iz dela koji pokriva Bliski i Srednji istok. Ponos Bondstila je elitna jedinica za elektronsko ratovanje i izviđanje na daljinu.

 

Činjenice 1

  • Koštao 34 miliona dolara
  • Bondstil izgrađen 1999. godine
  • U izgradnju uloženo više od 34 miliona dolara
  • Nalazi se između Uroševca i Gnjilana
  • Najveći američki vojni poligon sagrađen van SAD posle Vijetnama
  • Poseduje visokotehnološki komunikacioni centar, u koji se slivaju podaci iz sa Bliskog i Srednjeg istoka

činjenice 2

  • Mračne tajne vojne baze
  • Čvorište za slanje narkotika ka evropskim zemljama
  • Centar za obuku terorista
  • Veliki prislušno-obaveštajni centar
  • Regrutovanje i obuka špijuna
  • Logistička baza i utočište za počinioce najtežih krivičnih dela

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading