Viši sud objavljuje presudu! EVO KADA ĆE LEGIJA DOČEKATI PRAVDU!

Autor: Agencije

Hronika

09.07.2018

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu uskoro će objaviti presudu protiv optuženih za organizovanje pobune Jedinice za specijalne operacije (JSO).

Milorad Ulemek Legija bio je glavni za organizovanje nereda

Nekadašnji komandant JSO Milorad Ulemek - Legija i još osam pripadnika te jedinice su optuženi za oružanu pobunu, a pravda će ih stići 13. jula.

Među optuženima su i Zvezdan Jovanović, Dušan Maričić, Veselin Lečić, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić, Vladimir Pocić i Mića Petraković. Po optužnici, JSO je od 9. do 17. novembra 2001. godine otkazala poslušnost komandi, povukla svoje pripadnike u centar u Kuli, prekinula komunikacije s komandom i u više navrata odbila zahteve načelnika resora, ministra unutrašnjih poslova i premijera Zorana Đinđića, da prekine sa pobunom. 


Operativni deo JSO borbenim vozilima i naoružanim ljudstvom u dva navrata je blokirao autoput 10. novembra Novi Sad-Subotica, a 12. novembra autoput kroz Beograd kod Sava centra. 

Objavljivanje presude zakazano je za 14 časova u zgradi Višeg suda u Ustaničkoj 29.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading