RODITELJI U PANICI, POLICIJA NA ULICAMA! Nema prijave da su deca snimana po parkovima

Autor:

Hronika

09.07.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama vrlo brzo se proširila vest da po novobeogradskim parkovima stranci slikaju decu uzrasta od pet do 18 godina, što je izazvalo veliku paniku kod roditelja. Međutim, policija je stala na put glasinama, a objva o navodnom špijuniranju dece je ubrzo obrisana sa Fejsbuka.

RepublikaFoto: Tanjug/Sekretarijat za informacije
Foto: Ilustracija

Objava koja se pojavila na Fejsbuku je bila verodostojna i veoma detaljna, sa sve opisom lica koja su fotografisala, ali i registarskim tablicama vozila u kojima su se kretali, pa su roditelji sa razlogom bili zabrinuti

Srećom, po mišljenju policije, radi se o lažnoj uzbuni.

- Policiji nije prijavljen slučaj da su nepoznate osobe jutros u parkovima u novobeogradskom Bloku 62 slikale decu uzrasta od 5 do 18 godina, kako je objavljeno na društvenim mrežama. Uprkos tome što nema zvanične prijave, odmah su provereni vlasnici automobila "audi Q72" i "seat leon" stranih oznaka, čiji su registarski brojevi objavljeni na društvenim mrežama. Ustanovljeno je da je reč o stranim državljanima koji, kako su rekli, trenutno borave u Beogradu gde snimaju muzički spot. Oni su negirali bilo kakvo snimanje dece, a uredno su prijavili svoj boravak u Srbiji - saopštili su iz MUP-a Srbije.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi proverili istinitost navoda iznetih na društvenim mrežama. Takođe, policijski službenici pojačaće u narednom periodu patrole u opštini Novi Beograd kako bi sprečili eventualno izvršenje nekog krivičnog dela na štetu najmlađih sugrađana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da ovakve situacije, ukoliko ih uoče, odmah prijave policiji.

Inače, objava koja je kružila društvenim mrežama, tokom dana je uklonjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading