Profesor iz Smedereva osuđen na TRI GODINE ZATVORA zbog PLAĆENIH ISPITA!

Autor: Tanjug

Hronika

07.07.2018

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora profesora Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu D.P. (61) jer je u više navrata primio mito kako bi vanrednim učenicima te škole omogućio da polože ispit bez savladavanja celokupnog gradiva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu kojom prema D.P. pored zatvorske kazne za krivična dela primanje mita i trgovina uticajem izrečena i mera oduzimanja imovinske koristi od krivičnog dela u ukupnom iznosu od 144.360 dinara, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Takođe, potvrđena je i kazna za S.K. koji je zbog davanja mita i trgovine uticajem uslovno osuđen na godinu i po dana zatvora sa rokom provere od pet godina.

D.P. je osuđen jer je kao profesor i član ispitne komisije omogućio da nekoliko učenika da unapred dobiju ispitna pitanja i polože ispite. 

Za to je prema presudi uzimao novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading