KOŠARAC NA SAMRTI VIKAO: Samo me pustite da umrem!

Autor:

Hronika

05.07.2018

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planirao je da ode na rad u Rusiju, bio je zaokupljen time i sređivanjem sprata za sebe. Imao je planove. Niko ne zna šta je kvrcnulo u njegovoj glavi da se odluči na takav korak. Ovako komšinica Dragana Preradovića (39), heroja sa Košara koji se u sredu po podne u Sremičici razneo kašikarom, odgovara na pitanja o tragediji. Zašto je digao ruku na sebe, za nju i njegovu porodicu je, kaže, nepoznanica. Ona je bila i svedok nemilog događaja i kaže da je Preradović bio živ kad je došla Hitna pomoć, ali da mu ipak nije bilo spasa.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Taman sam pošla na posao, kad je odjeknula detonacija. Dragan je počeo da se tetura po dvorištu, dotrčao je komšija i pokušao da mu pomogne, ali je on govorio: "Pustite me da umrem". Nije tačno da je spominjao Putina, kao što se piše. Razneo je sebi desnu šaku, svezali smo mu je kaišem, ali ni Hitna pomoć nije uspela da mu pomogne - priča ova žena, koja živi na manje od 100 metara od kuće Preradovića.

Ona napominje da je stradali Dragan bio malo povučen zbog svega što se nagledao na ratištu, na koje je otišao sa svega 19 godina. U to vreme već je imao suprugu i ćerku. Ipak, nikakve probleme ni ispade nije imao.

Komšija pokušao da mu pomogne, ali je on govorio: "Pustite me da umrem". Ni Hitna pomoć nije uspela da mu pomogne

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Da pitate bilo koga u kraju, reći će vam da je bio divan čovek, uvek se javljao, voleo da pomogne. Ipak, zbog svega što se tamo nagledao povukao se u sebe. Pa zamislite da imate 19 godina i da vam 108 drugova pogine. Ostao je do samog kraja, do 9. juna. Ubrzo posle toga se i razveo, ali su ostali u dobrim odnosima. Ćerka Ivana je slomljena, brat Aleksandar i sestra Mirjana, sa kojom je živeo, isto. Oni su morali po telo jer su otac Branko i majka Stana pali u krevet. Otac mu je star i bolestan, pa nije potpuno ni svestan šta se dešava - kaže komšinica.

Sahrana Dragana Preradovića je danas u 15 časova na groblju u Sremčici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading