Zajedno s majkom zakopao oca na njivi: SINU MONSTRUMU PRETI 15 GODINA ROBIJE

Autor: novosti.rs

Hronika

28.06.2018

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Ljubenovića (24) iz Kučeva, zbog sumnje da je 21. maja 2013. godine, jednim hicem iz pištolja, ubio svog oca Srećka Ljubenovića (43).

RepublikaFoto: Printscreen/Facebook/Sonja Ljubenovic
Aleksandar Ljubenović i njegova majka Sonja Ljubenović zajedno poslali oca u smrt

Ukoliko se na sudu dokaže njegova krivica, preti mu kazna od pet do 15 godina zatvora. 

Prema navodima optužnice, Aleksandar je nakon ubistva očevo telo uvio u čaršav, prekrivač i dve plave cirade i, zajedno s majkom, ubacio ga u gepek "mercedesa", gde je ostalo dva dana.

Kasnije su telo odvezli na njivu i tamo ga zakopali, da bi bilo otkriveno tek u aprilu ove godine. 

Mlađi sin nije znao za ubistvo oca, jer mu je majka rekla da je otišao u Južnu Ameriku. On je, u svojstvu svedoka, izjavio da je otac sve njih često tukao i maltretirao.

- Poslednji put oca sam video kad sam imao 13,5 godina. Bili smo sami u kući i on je počeo da viče. Kad sam ga pitao zašto to radi i da li mu je dobro, on me je dohvatio, podigao i bacio kroz otvoren prozor u dvorište - naveo je mlađi sin u svojoj izjavi. 

Na saslušanju je i optuženi Aleksandar tvrdio da ih je otac tukao i maltretirao, naročito njihovu majku, navodeći da je to glavni motiv zbog kojeg se odlučio na ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading