ISKOPANO ORUŽJE KOJIM JE UBIJENA JELENA?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je na nasipu u blizini mesta na kojem je pronađeno telo brutalno ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33) iskopala 10 predmeta koji su poslati na veštačenje. Pretpostavlja se da je nekim od tih predmeta Marjanovićeva usmrćena udarcima po glavi.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Leš Jelene Marjanović

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, u blizini kanala u kojem je pronađeno telo pevačice dan nakon prijave nestanka pronađeni su tesarski čekić, šrafciger, ključ za točkove, kao i kamenje različitog oblika.

Šta je iskopano: tesarski čekić, šrafciger, ključ za točkove, kamenje

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Rana na glavi Jelene Marjanović

Krunski dokazi

- Potencijalno oružje poslato je na analize da bi se na osnovu povreda po glavi i telu utvrdilo da li je napadač eventualno neki od predmeta koristio za svirepo premlaćivanje Jelene Marjanović. Proverava se da li na nekom od predmeta ima krvi ili možda tragova DNK. Od siline udaraca pevačici je glava bukvalno bila smrskana, zadobila je prelome kostiju lobanje, a pre smrti udahnula je vodu iz kanala - priča naš sagovornik.

Dopuna istrage protiv osumnjičenog Zorana Marjanovića privodi se kraju i čeka se podizanje optužnice

Podsetimo, za ubistvo Jelene Marjanović tereti se njen suprug Zoran Marjanović (40), koji je u pritvoru od hapšenja 15. septembra prošle godine. Protiv njega je 9. februara 2018. podignuta optužnica, koja je mesec i po dana kasnije vraćena na dopunu istrage.

- Više tužilaštvu u Beogradu u ponedeljak je dostavilo nove krunske dokaze protiv Marjanovića. Dopuna istrage privodi se kraju, a uskoro bi trebalo da bude doneta odluka o tome da li će protiv supruga ubijene pevačice biti podignuta optužnica ili će tužilaštvo eventualno odustati od krivičnog gonjenja - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Produžen pritvor

Apelacioni sud u Beogradu prethodno je ukinuo rešenje o produženju pritvora Marjanoviću i odluku vratio na ponovno odlučivanje.

9 meseci Zoran Marjanović u pritvoru

Taj sud je smatrao da protiv osumnjičenog nije bilo dovoljno dokaza za ponovno produžavanje pritvora koji mu je određen zbog uznemirenja javnosti, kao i da je iz obrazloženja ukinutog rešenja ostalo nejasno na kojim konkretnim razlozima Viši sud zasniva zaključak za postojanje osnovane sumnje da je Marjanović ubio suprugu.

Međutim, Viši sud je juče Marjanoviću ponovo produžio pritvor za još 30 dana zbog "načina i težine posledica izvršenja krivičnog dela za koja je zaprećena kazna zatvora veća od 10 godina, koji su u konkretnom slučaju doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading