TUKAO ŽENU, HTEO DA JOJ ZAPALI PORODICU!

Autor:

Hronika

21.06.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, protiv kojeg je podneta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja da je otet, osuđivan je deset puta, od čega osam puta zbog krivičnih dela. Dve presude su za nasilje u porodici i iz njih se može videti da je bivšoj ženi i njenoj porodici upućivao najstrašnije pretnje, tukao je, govorio da će joj zapaliti kuću i slično. Sud je angažovao i veštake koji su utvrdili da Cvetković ima poremećaj ličnosti i to je navedeno u presudi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Novinar Stefan Cvetković

Srpski telegraf je došao u posed jedne od sudskih presuda, one iz aprila 2010, koju je izrekao Osnovni sud u Vršcu, a potvrdio Apelacioni sud u Novom Sadu. Cvetković je tada osuđen na tri meseca zatvora zbog nasilja u porodici, odnosno stravičnog maltretiranja Jasmine Stanojević, sa kojom je 12 godina bio u vanbračnoj zajednici, i njene porodice (pogledajte dokument).

I DALJE GA SE PLAŠI

Kako se navodi, Cvetković je nakon raskida počeo da je uznemirava, zove i preti telefonom, dolazi na vrata kuće u kojoj živi sa roditeljima...

- Vikao joj je da je kurva, a deset dana kasnije presreo je nju i njenu majku na ulici i pretio da će ubiti i njih i Jasmininu maloletnu sestričinu Katarinu, da će se viđati na Katarininom parastosu, da će zapaliti njihovu porodičnu kuću, a da će Jasminu izmasakrirati. Nakon toga, 31. decembra Cvetković je Jasminu presreo na uglu Karađorđeve i Ulice Jovana Popovića u Beloj Crkvi, uhvatio je rukama, vukao je za kosu, te udarao po licu - navodi se, između ostalog, u presudi.

 

Svedoci su potvrdili da se dogodilo baš sve onako kako je Jasmina navela.

Srpski telegraf juče je stupio u kontakt sa Jasminom Stanojević, koja nije želela da priča za medije, ali su nam zato ljudi upoznati sa ovom pričom i dešavanjima u Beloj Crkvi ispričali da ona i dalje strahuje od Cvetkovića.

- On jeste bio u zatvoru, ali je pušten pre isteka tri meseca, a kada je izašao, nastavio je da preti Jasmini i njenoj porodici. Žena je i dalje u strahu od njega i svakodnevno se trudi da ide delovima grada u kojima misli da ga neće sresti. Jako se plaši da bi mogao ponovo da je prebije ili, nedajbože, učini nešto gore - ispričao nam je sagovornik iz Bele Crkve koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

BEZ KREDIBILITETA

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je Stefan Cvetković čovek bez kredibiliteta, pogodan da se iskoristi protiv države:

- Potpuno je jasno da je u pitanju kontroverzni novinar, samo je pitanje šta stoji iza tih njegovih kontroverzi, da li namera ili neki lični problemi. Kako god bilo, i taj slučaj porodičnog nasilja potvrđuje da je u pitanju čovek koji nema kredibilitet i čije iskaze ne treba shvatati ozbiljno. Pritom, ako neko želi da napravi neki problem u Srbiji, baš takav čovek je pogodan da se zloupotrebi.

Sve presude Stefanu Cvetkoviću

14. 3. 2006.

Okružni sud u Pančevu - nedozvoljen promet akciznih proizvoda, novčana kazna 20.000 dinara

18. 4. 2006. Opštinski sud Bela Crkva - falsifikovanje platne kartice, novčana kazna 30.000 dinara
3. 3. 2009. Sud Bela Crkva - uvreda putem medija, novčana kazna 40.000 dinara
13. 7. 2009. Sud u Beloj Crkvi - kazna za uvredu preinačena u zatvor, kazna od 40 dana
11. 3. 2009. Sud u Beloj Crkvi - iznošenje neistinitih tvrdnji putem medija koje štete časti i ugledu, kao i iznošenje ličnih podataka koji mogu dovesti do teških posledica, kazna 50.000 dinara
11. 8. 2009. Sud u Beloj Crkvi - prethodna presuda preinačena u kaznu zatvora od 50 dana
8. 9. 2009. Sud u Vršcu - neovlašćena trgovina, kazna 100.000 dinara
11. 9. 2009. Sud u Bela Crkva - neovlašćeno prikazivanje tuđeg spisa ili snimka, novčana kazna 50.000 dinara, preinačena u zatvor od 50 dana
12. 4. 2010. Sud u Vršcu - nasilje u porodici, zatvor tri meseca
08. 5. 2015. Sud u Vršcu - prekršene mere zaštite od nasilja u porodici, uslovno zatvor tri meseca, plus novčana kazna 10.000 dinara

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading