ŠARIĆEV ČOVEK TRGOVAO KOKAINOM IZ BEOGRADA: Palo 20 članova italijansko-srpske mafije

Autor:

Hronika

21.06.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakov Kontić (45) i Milovan Nikolić (45) zvani Profa uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su bili na čelu grupe koja je krijumčarila kokain u zemljama Evropske unije. U akciji pripadnika MUP Srbije i italijanske policije iza rešetaka se našlo još dvoje Beograđana, među kojima je i Kontićeva nevenčana supruga, dok je u Italiji privedeno 16 članova bande.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Kako Srpski telegraf saznaje, Kontić je bio blizak italijanskoj mafiji Sakra korona, a u toj zemlji protiv njega se i dalje vodi postupak zbog sumnje da je bio član grupe Darka Šarića, kojem se u Srbiji sudi za šverc kokaina i pranje para.

- Kontić je bio u vezi sa ćerkom Antonija Magrinija, šefa puljske mafije, s kojom je dobio dete. Na taj način se i zbližio sa jednom od najjačih kriminalnih grupa u Italiji. Inače, kad je reč o Šarićevoj grupi, on je bio zadužen za prihvat kokaina - kaže naš sagovornik.

 Jakov Kontić bio blizak sa Vitomirom Bajićem, članom Šarićeve grupe, koji se obesio u zatvoru u Italiji

Kako dodaje, Kontić je bio i blizak prijatelj Vitomira Bajića, označenog kao pripadnik Šarićevog klana, koji se 2011. obesio u zatvoru u Italiji.

Osim Kontića i Nikolića, iza rešetaka su se našli i Sonja Lazić (32) i Zoran Končulić (34), a članovi ove grupe terete se da su novac od prodaje droge ulagali u kupovinu nekretnina i skupocenih vozila u Srbiji.

- U okviru ove akcije u Italiji je ranije zaplenjeno 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane i dva pištolja, kada je uhapšeno još osam članova međunarodne grupe, među kojima je bio i državljanin Slovenije - navodi se u saopštenju.

Šta je zaplenjeno?
  • 58.250 evra
  • četiri automobila
  • četiri skupocena ručna sata
  • oko pet grama kokaina
  • dva motocikla
  • šest metaka

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading