ZVEKI POTKAČIO ČEDU JOVANOVIĆA: Nazivao me životinjom, pitao sudiju koliko košta da me vređa

Autor: Republika

Hronika

12.06.2018

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdan Jovanović (53) zvani Zveki i Zmija osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, izjavio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da ga je lider LDP Čedomir Jovanović vređao na sudu i nazivao ga životinjom.

Zvezdan Jovanović

Optuženi Zvezdan Jovanović je ovo izjavio na završnim rečima na suđenju za pobunu JSO koja se odigrala novembra 2001. godine.

On je u završnoj reči izjavio da ga je Jovanović više puta nazvao životinjom i da je prošao nekažnjeno.

 - Nazivao me više puta životinjom i pitao sudiju koliko košta da nastavi sa tim. Lako je njemu kada su ga debelo plaćali, sada pokojni Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum koje je on obučavao kako da ubijaju i kako da uništavaju tragove - rekao je Jovanović u završnoj reči.

Zvezdan Jovanović je osporio kredibilitet svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija i Ljubiše Buhe Čumeta.

On je analizirajući optužnicu rekao da je Bagzi izrekao niz kontradiktornih izjava, a kao primer naveo je i neke u kojima je optuživao i Ljubišu Buhu Čumeta.

Zvezdan Jovanović je naveo da je Bagzi rekao da je Ljubiša Buha lično omogućio Dušanu Spasojeviću kako da nesmetano prodaje 700 kilograma heroina dok je Buha to negirao.

On se obrušio i na Čumeta za koga je rekao da je sebe nazivao uspešnim biznismenom a da je ustvari bio vođa najveće kriminalne grupe na Balkanu.

Optuženi Jovanović je tvrdio da je Bagzi recitovao napamet naučen tekst na suđenju protiv pripadnika "crvenih beretki".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading