SORAJA NIJE JEDINA: Zabranjen ulazak u Srbiju za više od 300 stranaca

Autor: Tanjug

Hronika

04.06.2018

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starleta Soraja Vučelić, koja se nedavno, po pisanju medija, "šokirala" kada je saznala da ne može da uđe u Srbiju, samo je jedna od preko 300 državljana okolnih država kojima je zabranjen ulazak, jer su u registru bezbednosno rizičnih osoba.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Ne može u Srbiju: Soraja Vučelić

Na tom spisku najviše je državljana Crne Gore, piše "Blic" i dodaje da su dužini spiska doprinele brojne likvidacije na teritoriji Crne Gore, ali i Srbije.

Među njima je najviše pripadnika dva kriminalna klana iz Kotora - "škaljarskog" i "kavačkog" - u čijem je "ratu" koji besni već duže od tri godine, ubijeno više od 20 osoba, a pojedini obračuni su se "preselili" u Srbiju čime je ugrožena bezbednost građana.

Na vrhu liste "zabranjenih" su vođe "škaljaraca", braća Jovica i Igor Vukotić i Igor Dedović, kao i lideri suparničkog klana, Slobodan Kašćelan, Rade Zvicer i Igor Božović. Ulazak u Srbiju zabranjen je i njihovim prvim saradnicima.

Na tom spisku navodno je i Ivan Delić, svojevremeno povezivan sa ubistvom ministra odbrane Pavla Bulatovića, kao i Vuk Vulević, koji se dovodio u vezu sa švercom 200 kilograma kokaina iz Venecuele.

Na spisku ima i državljana Bosne i Hercegovine, za koje se veruju da sarađuju sa kotorskim klanovima, tačnije da likvidiraju njihove rivale. Na listi su i Hrvati koji su učestvovali u nemirima na stadionu Partizana tokom derbija, a koji su već odslužili kazne, a pridružiće im se i sunarodnici kojima je sud izrekao petogodišnju zabranu ulaska u Srbiju.

"Blic" prenosi da se ne zna koliko je državljana Srbije na sličnom spisku Crne Gore, ali je verovatno da će tokom turističke sezone neki od njih koji su povezivani sa kriminalnim poslovima i problematicnog su ponašanja, biti vraćeni sa granice.

Crnogorske vlasti su svojevremeno vratile Vladana Kontića zvanog Konte, nekadašnjeg vođu voždovackog klana, Ivana Bogdanova, vođu "Zvezdinih" navijača, kao i Mirka Šijana, sina pevačice Goce Božinovske, zbog učestvovanja u tučama u Budvi, podseća list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vićentije

06.06.2018 20:13

Bravo Srbijo,čisti ološe i proteruj iz Srbije.zagadiše nas., mafijaši i kurade belosvetske. Oe domaće hapsite... Dosta je bilo svega ..