ZAPALIO SE IZ ČISTA MIRA, SPASAVALI SMO ŽIVE GLAVE: Evo šta kažu očevici izgorelog hrvatskog autobusa!

Autor:

Hronika

03.06.2018

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autobus osiječkih registarskih tablica izgoreo je danas prepodne na auto-putu u blizini isključenja za aerodrom "Nikola Tesla", u smeru od Šida ka Beogradu.

RepublikaFoto: Republika
Izgoreo hrvatski autobus

Vatrogasci su potvrdili za "Blic" da je do požara došlo i da su njihove tri ekipe i dalje na terenu.

- Autobus je izgoreo bukvalno u trenu. Videli smo putnike kako su preplašeni stajali sa strane auto-puta i gledali vatru. Sve im je izgorelo što se nalazilo unutra, ali nismo videli da je bilo povređenih - ispričao je jedan od očevidaca.

Iz Hitne pomoći su rekli da nisu dobili poziv, te se pretpostavlja da povređenih u ovoj nesreći, ipak, nije ni bilo.

RepublikaFoto: Republika
vatrogasci ugasili požar

Putnici tvrde da se sve dogodilo odjednom.

- Autobus se zapalio iz čista mira, odjednom, pa je nastala panika. Vozač je zaustavio vozilo, a svi smo pohitali napolje, spasavali smo žive glave - rekla je za "Blic" jedna od putnica, Marica iz Slavonije.

Autobus nije saobraćao na redovnoj liniji, već je bio prepun uglavnom starijih ljudi koji su išli na Susrete Slavonaca u Zemunu. Prva stanica je trebalo da im bude katolička crkva u Zemunu.

- Došli smo na jednodnevni izlet, nismo imali nikakve stvari u prtljažniku autobusa - objasnili su za "Blic" putnici.

Prema rečima policajaca na licu mesta, reč je o autobusu firme BN turs, a prvi nalazi govore da je došlo do samozapaljenja, odnosno da je curelo gorivo koje se iz nekog razloga zatim i zapalilo.

Po preplašene i istraumirane putnike je posle nekoliko časova došao drugi autobus koji ih je bezbedno prevezao ka Beogradu.

Trenutno saobraća samo jedna traka, pa se na auto-putu stvorila ogromna gužva. Iz "Puteva Srbije" su saopštili da će ova traka biti zatvorena još najmanje dva sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading