REŠENJE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ NA POMOLU? Ubica ostavio DNK na pevačicinom prstu

Autor: Alo, Republika

Hronika

31.05.2018

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prstu svirepo ubijene pevačice Jelene Marjanović (33) pronađen je ubod od prednjeg zuba muškarca na kojem je otkriven DNK krvnika koji je umešan u gnusni zločin u Borči.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Kako "Alo!“ saznaje, povreda je nastala dok se pevačica rukom branila od ubice.

- Na prstu postoji ubod od zuba. To nije ugriz, nego mali, tanji rez, koji je nastao kada je ubica potkačio Jelenu prednjim zubom po prstu dok se ona rukama branila od njega i pokušavala da zaštiti lice i glavu - navodi se u izveštaju američkih forenzičara, koji su uradili novo veštačenje na zahtev parapsihologa Roberta Kajslera, Srbina sa Floride, jer on već 28 godina sarađuje sa njima.

Ovaj rez na Jeleninom prstu nije nađen na obdukciji tela urađenoj u Srbiji.

- Ranicu na prstu su pronašli forenzičari iz Amerike. Posle toga su na osnovu fotografija prstiju i tragova nađenih na njenom telu neposredno posle vađenja iz kanala u Borči urađene analize, kojima je otkriven DNK muškarca koji je najverovatnije učestvovao u njenom mučenju i ubistvu.

- Njena desna šaka je potpuno spržena kiselinom. Na fotografiji se vidi da je crvena i potpuno deformisana od jake hemikalije. Na drugoj ruci je uočljivo da su prsti bili potapani u kiselinu i da je crveni lak za nokte nasilno skidan.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

- Prsti su slikani kod kanala, kada je telo izvučeno iz vode. Jelena je ležala na leđima, a neko od policajaca je stavio parče materijala na njen stomak, položio joj oba dlana na tu podlogu i fotografisao prste - kaže se u nalazu i dodaje da žrtva nije ubijena u vodi.

- Isključuje se mogućnost da je ubijena u kanalu zbog nedostatka vode u plućima i stomaku. Dubina vode u kanalu je oko jedan metar, a širina je oko tri metra. Da je Jelena dobijala udarce u stojećem položaju, posle prvog ili drugog bi pala u vodu. Posle pada u vodu ili dobijanja novih udaraca u ležećem položaju, žrtva bi imala ogromnu količinu vode u plućima i stomaku.

- U plućima žrtve je pronađeno nekoliko kapljica vode, a u stomaku nimalo. Do tako minimalne količine vode u plućima može da dođe sa bilo kojim pritiskom na pluća - dok je žrtva bila u vodi ili kod ubacivanja i nameštanja leša u vodi, izvlačenja iz vode ili kada neko stane na leš koji leži pod vodom, kao u ovom slučaju - objašnjavaju stručnjaci u nalazu i poručuju da još nije kasno da se uradi veštačenje Jelenine garderobe, ako do sada nije urađeno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading