"Topalovići " iz Kasidola haraju grobljima: Pokojniku ukrali zlato, keš i samsung S6!

Autor:

Hronika

28.05.2018

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požarevačka policija intenzivno traga za nepoznatim lopovima koji su provalili u grobnicu porodice Marković na seoskom groblju u selu Kasidol nedaleko od Požarevca. Oni su otvorili sanduk i pokojniku ukrali stvari koje mu je porodica spremila "za onaj svet" - zlatan lanac, sat, 500 evra u kešu i mobilni telefon samsung S6!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Pokradena grobnica

Bilo ih je više

Kako Srpski telegraf saznaje, krađu je policiji prijavio vlasnik grobnog mesta Jovica Marković nakon što je otkriveno da je opljačkna grobnica i iz nje odnete materijalne stvari u vrednosti od oko 1.000 evra.

 Majka: Unakazili su mi dete. Odeću su mu pokidali i rastrgli. To se neko sveti njemu mrtvom

- Lopovi su došli pod okriljem noći, kad na groblju nema nikog. Pomerili su nadgrobnu ploču i, dok je jedan verovatno čuvao stražu, drugi je sišao u podzemni deo grobnice. Pomerio je blokove koji su štitili sanduk, razbio staklo na poklopcu i kroz otvor krenuo da pretura po kovčegu u kojem se nalazio leš pokojnog Mališe - kaže za Srpski telegraf jedan meštanin Kasidola.

Razbojnik je iz sanduka odneo nekoliko skupocenih predmeta i novac.

- Sa leša pokojnika skinuo je deblji zlatni lanac, na kojem se nalazilo nekoliko zlatnih privezaka, prsten, a s ruke je skinuo sat seiko. Porodica je pokojniku u sanduk stavila i novac u iznosu od 500 evra i mobilni telefon samsung S6, koji su lopovi takođe odneli. Potom su vratili poklopac na sanduk i pobegli - dodaje naš sagovornik.

1.000 evra je vrednost ukradenih stvari

Slavica Marković, majka preminulog Mališe, za Srpski telegraf kaže da su lopovi unakazili leš njenog sina, koji je sahranjen prošle godine.

- Sve su ispreturali i odneli! Unakazili su mi dete. Odeću su mu pokidali i rastrgli. Sahranili smo ga 10. avgusta 2017. godine, leš je bio vakuumiran, i posle deset meseci da dočekamo ovako nešto. Evo i sad mi srce lupa. To se neko sveti njemu mrtvom. Znam ko je, ali neka sve nose iz njegovog sanduka svojoj deci, drugo im ništa ne želim - kaže potresenim glasom Slavica.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading