PUZIGAĆA OSUĐEN ZA UBISTVO TATONA: Evo kakva mu kazna preti!

Autor:

Hronika

23.05.2018

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Puzigaća (37), jedan od navijača "Partizana" koji je osuđen za učestvovanje u ubistvu francuza Brisa Tatona u septembru 2009. godine na Obilićevom vencu, osuđen je na 12 godina zatvora.

Foto: youtube.com/B92
Ubijeni francuski državljanin Bris Taton

Puzigaći je ovo bila druga prvostepena presuda u ovom postupku koji traje već devet godina, a odbrana najavljuje žalbu na prvostepenu presudu i nezadovoljni su izrekom presude.

Postupak protiv Puzigaće ponovljen je na njegov zahtev, jer mu se prvobitno sudilo u odsustvu.

Suđenje (koje je otpočelo u januaru 2017.) je, baš kao i u slučaju prvookrivljenog Prelića, donelo niz saslušanja svedoka koji su delimično menjali svoje iskaze.

Prvom presudom iz januara 2011. godine okrivljeni u slučaju Taton su osuđeni na ukupno 240 godina zatvora. Kazne su izazvale ogorčenje porodica okrivljenih. Godinu dana kasnije, Apelacioni sud je znatno umanjio kazne huliganima: Puzigaći, konkretno, kazna je sa 32 smanjena na 14 godina zatvora.

Podsećamo, u masovnoj tuči na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine u centru Beograda, nekoliko sati pre početka fudbalske utakmice Partizan - Tuluz, povređeno je više francuskih navijača. Jedan od njih, Bris Taton, zadobio je naročito opasne povrede: mladić je imao tešku povredu mozga, pluća i karlične kosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading