Stravični detalji zlostavljanja devojčice (13): Otac je pretukao i ošišao zbog cigareta, majka ostavila kada je bila beba!

Autor: Republika

Hronika

20.05.2018

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

M. Ž. (38) iz okoline Beograda, osumnjičen da je pretukao svoju ćerku (13) zato što je otkrio da puši i zatim je ošišao na kratko, priznao je da je devojčicu udario nekoliko puta i makazama joj skratio kosu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

On je za sada osumnjičen za nasilje u porodici, a devojčica je sklonjena u Sigurnu kuću za nezbrinutu decu u Beogradu. Očekuje se da brigu o njoj preuzmu majka ili očeva sestra, jer devojčicina majka odavno ne živi sa njom, ostavila ju je još dok je bila beba i ima novu porodicu.

 

Slučaj ovog porodičnog nasilja otkriven je kada je devojčica, koja pohađa šesti razred, u četvrtak ujutro došla u školu. Njen razredni starešina odmah je primetio otoke na licu i pitao je šta joj se desilo. Devojčica mu je tada detaljno ispričala šta je preživela prethodne večeri u porodičnom domu.

- Razredni starešina me je odmah obavestio o onome šta mu je devojčica ispričala. Istog momenta sam sazvala naš tim za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, pa smo obavestili policiju koja je preuzela dalju istragu. Odveli smo je i na lekarski pregled i izvadili listu povreda. Ma šta da je dete uradilo ne treba ga kažnjavati batinama jer se tako ne rešava problem - kazala je za "Blic" direktorka škole koju pohađa devojčica i koja je o svemu obavestila nadležne instutucije da bi nasilnika udaljili od tinejdžerke.

Direktorka škole je napomenula da je sada važno pomoći devojčici da trauma ne ostavi ozbiljne posledice po nju.

U školi nezvanično saznajemo da devojčica nije bila problematična, dolazila je redovno na nastavu i uspeh joj je solidan.

- Nije nam poznato da puši, mada smo čuli da ju je otac pretukao zbog pikavaca u pepeljari. U školi nije pravila probleme, a nije se ni žalila da je otac maltretira - naveli su školski drugari tinejdžerke.

U naselju u kome devojčica živi sa ocem u šoku su posle saznanja da je M. Ž. uhapšen jer je krvnički pretukao svoju ćerku. M. Ž. se u to prigradsko naselje doselio odavno sa roditeljima, nakon što su prodali stan u Beogradu. Otac mu je umro, a majka se preselila jer su posle prodaje stana kupili dve kuće u okolini Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading