SLUČAJ "MARJANOVIĆ": Stručnjaci daju poslednju reč da li će Jana moći da svedoči

Autor: novosti.rs

Hronika

16.05.2018

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više tužilaštvo postupa po nalogu Višeg suda radi sve kako bi se dopuna istrage ubistva Jelene Marjanović obavila kvalitetno, a od procesnih i tehničkih uslova zavisi hoće li njena maloletna ćerka uopšte biti ispitana, kažu, iz ove institucije.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Kako navode iz Višeg tužilaštva, kada se ti uslovi ispune, tužilac (ne)će biti u mogućnosti da ispita Janu Marjanović, što sve zavisi od radnji koje VJT trenutno preduzima. Prema nezvaničnim informacijama, stručnjaci su ti koji treba da procene da li je dete u stanju da svedoči i da kaže šta se dogodilo, s obzirom na sve okolnosti.

Advokati Zorana Marjanovića, optuženog da je ubio svoju ženu Jelenu Marjanović, ipak, tvrde da se istraga ne pomera sa mrtve tačke, dok njihov branjenik mesecima sedi u pritvoru. Sa druge strane, iz beogradskog VJT kažu da vreme koje je potrebno da se dopuna istrage završi nije propisano zakonom, a cilj im je da se i dopuna kvalitetno obavi, "kao što je kvalitetno i temeljno urađena celokupna istraga".

Branilac Zorana Marjanovića, koji je uhapšen u septembru prošle godine, Stefan Jokić, smatra da istraga stoji u mestu.

- Kao branilac, ja sam se obratio Višem tužilaštvu, koje mi je uskratilo odgovor, pa sam se zato obratio i republičkom tužiocu Zagorki Dolovac - kaže advokat Stefan Jokić. - Od njih očekujem odgovor, a onda i ubrzanje istrage. Naglašavam da je reč o pritvornom predmetu, a po njemu se ne postupa! Najcelishodnije je da se odustane od krivičnog gonjenja Zorana Marjanovića, jer je to jedina pravična i na zakonu zasnovana odluka.

Jelena Marjanović ubijena je na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine. U septembru 2017. uhapšen je njen suprug Zoran po izlasku iz rijalitija. Optužnica je podignuta 9. februara, za teško ubistvo. Viši sud je vratio na dopunu 20. marta. U međuvremenu je saslušana doktorka kojoj je Jelena poslala poruku neposredno pre nego što je ubijena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
LALA

17.05.2018 12:00

Razvodnjavanje,razvodnjavanje,razvodnjavanje,sve je jasno