AKCIJA "DARK OVERLORD": Nećete verovati koje poznate ličnosti je ucenjivao uhapšeni haker iz Beograda!

Autor:

Hronika

16.05.2018

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S. S. (38) iz Beograda uhapšen je u sklopu međunarodne akcije koju je pokrenuo američki federalni istražni biro (FBI) zbog sumnje da je član jedne od najvećih hakerskih grupa "Dark overlord"! Ova sajber grupa je od maja 2016. izvela brojne hakerske napade u kojima je oštećeno više desetina kompanija, institucija i ljudi, među kojima su i brojne poznate ličnosti iz celog sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ova organizacija, čiji je član i Beograđanin, upadala je na računarske mreže oštećenih i krala podatke, a potom ih istim ucenjivala za novac - navodi se u saopštenju MUP.

RepublikaFoto: instagram.com/nicolekidmanofficiall
Hakeri su došli i do njenih podatak: Nikol Kidman

Na udaru hakera našli su se vodeći američki TV programi, filmski studio "Dizni", najveća internet platforma za gledanje filmova i serija "Netfliks", ali i brojne banke, škole i klinike za plastičnu hirurgiju.

275.000 dolara zaradili ucenjivanjem

- Među oštećenima su i svetske zvezde poput Nikol Kidman, Dženifer Lopez, Britni Spirs, Ridli Skot... Hakeri su došli do njihovih ličnih podataka, među kojima su bili bankarski računi, telefoni, adrese, pa i slike sa operacionih stolova kod estetskih hirurga - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na meti hakera iz Srbije: Pipa Midlton

Na meti grupe "Dark overlord" našli su se i Nikol Kidman, Dženifer Lopez, Ridli Skot...

Nije bila pošteđena čak ni britanska kraljevska porodica.

- Na meti grupe našla se i Pipa Midlton (34), mlađa sestra vojvotkinje Kejt (35), kojoj su hakeri upali na nalog na mobilnom telefonu i preuzeli brojne fotografije i video-snimke - pisali su strani mediji.

RepublikaFoto: instagram.com/jlo
I o njoj bi da znaju više: Dženifer Lopez

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading