PIO SAM ZA POKOJ DUŠE, PA NADUVAH 2, 06 PROMILA: Ispovest popa koji je osuđen jer je vozio pijan

Autor:

Hronika

14.05.2018

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Miloš Ljubičić (70) iz sela Vrelo kod Uba kažnjen je sa 15 dana zatvora nakon što ga je po povratku sa parastosa uhapsila policija jer je mrtav pijan vozio automobil! Pop Miloš je prilikom zaustavljanja podvrgnut alko-testu i zabeleženo je da ima čak 2,06 promila alkohola u krvi.

Foto: printscreen/spc.rs
sveštenik Miloš Ljubičić

Trežnjenje

- Saobraćajna policija je tokom rutinske kontrole zaustavila vozilo sveštenika, koji je bio u mantiji. Posumnjali su da je pijan, pa je podvrgnut alko-testu. Policajci su se šokirali kada su videli da prota ima više od dva promila alkohola i odmah je priveden na trežnjenje! On se potom kod sudije pravdao da se vraćao sa pomena i da je "pio za pokoj duše" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Pop Miloš: "Neću se žaliti na kaznu, ne plašim se. Obući ću mantiju i otići ću u zatvor"

Srpski telegraf je uspeo da pronađe sveštenika Miloša, koji nam je otkrio šta se tačno desilo kobnog dana.

- Ja sam otišao na parastos momku koga sam ja krstio, a koji je poginuo na kopu. Njegov otac me je pozvao i nisam mogao da odbijem. Otišao sam u Lajkovac na pomen i po našim običajima se pilo, pa sam i ja popio. Kada sam krenuo nazad u Vrelo, zaustavila me je policija. Nije ih interesovalo to što sam bio u mantiji. Tražili su mi da duvam i kada sam dunuo, policajac mi je rekao: "Izmerili smo 2,06 promila, idete sa nama" - kaže sveštenik Miloš i dodaje da su ga potom priveli.

Kako navodi, dok je bio u stanici niko ga nije posetio da pita kako je i da li mu je dobro.

- Odveli su me u ćeliju na trežnjenje sa sve mantijom! Ujutru su me izveli kod sudije u Valjevu i ona mi je odredila kaznu od 15 dana zatvora. Neću se žaliti, ne plašim se. Obući ću mantiju i otići ću u zatvor! Samo sam zamolio da to bude posle 22. maja, kada je seoska slava letnji Sv. Nikola - kaže penzionisani sveštenik Miloš Ljubičić.

Kazna

Sudija je Ljubičiću odredio kaznu od 15 dana zatvora, devet meseci zabrane upravljanja vozilom, kao i 15 kaznenih poena. Prota dodaje i da vozačku dozvolu ima od čak 1972. godine i da je ovo prvi put da mu se ovako nešto dogodilo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading