ŠOKANTNA OTKRIĆA O JEZIVOM UBISTVU U KUČEVU: Sin i majka do detalja ispričali kako su presudili Srećku!

Autor: Republika

Hronika

30.04.2018

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Otac Srećko je godinama maltretirao moju majku Sonju. Kobne večeri, kad je zaspao, od brata Lazara sam uzeo pištolj i ponudio ga majci da ubije Srećka. Ona je odbila, pa sam mu ja presudio", rekao je Aleksandar Ljubenović.

Foto: facebook.com/Aleksandar Ljubenović
Aleksandar Ljubenović

- Ubio sam svog oca Srećka Ljubenovića (38) 21. maja 2013, dok je spavao u svojoj sobi. Najpre sam pištolj ponudio majci Sonji (48), ali ona je odbila da ga ubije, pa sam ja to učinio. Prišao sam ocu, koji je spavao, i sa razdaljine od pet centimetara pucao mu u slepoočnicu - kazao je Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva u subotu na saslušanju pred tužiocem u Požarevcu.

On je priznao da je likvidirao oca jer je godinama maltretirao njegovu majku, ističući da Sonja i njegov mlađi brat Lazar (19) nemaju veze s ovim zločinom!

Inače, kosti Srećka Ljubenovića pronađene su u četvrtak na placu Sonjine porodice u Kučevu, a utvrđeno je da ga je ona tamo zakopala 2013, uz pomoć komšija.

Sonja je u četvrtak u policiji najpre izjavila da je ona ubila muža 2013, ali već sutradan je promenila iskaz i ispričala je da je to učinio njen stariji sin Aleksandar da bi nju zaštitio od nasilnog Srećka. I Aleksandar je najpre tvrdio da je njegovog oca ubila Sonja, pa je u tužilaštvu u subotu priređeno suočenje majke i sina.

Kako smo saznali, suočenje je bilo veoma emotivno. Nakon što je Sonja u oči rekla sinu da je on ubio oca, Aleksandar je, ridajući, sav slomljen priznao da je upucao oca.

- Tačno je da sam ja ubio tatu 21. maja 2013. Pištolj sam prethodno uzeo od tada 13-godišnjeg brata Lazara (vidite okvir, prim. aut.) Majci sam rekao: "Evo ti pištolj, ako hoćeš, idi ubij Srećka." Rekla mi je: "Ja ne smem to da uradim." Onda sam je pitao da li da ja to uradim, a ona mi je odgovorila: "Kako hoćeš, ali bolje nemoj." Otišao sam na sprat i prišao Srećku, koji je spavao tako što mu je desna strana lica bila na jastuku. Sa razdaljine od oko pet centimetara sam iz pištolja ispalio hitac u Srećkovu slepoočnicu. Nakon toga sišao sam u prizemlje i rekao majci da sam ubio oca. Time sam majku oslobodio muka, a sebi naneo veliki teret - rekao je doslovno Aleksandar, a preneo informer.rs.

RepublikaFoto: Printscreen/Facebook/Sonja Ljubenovic
Aleksandar sa majkom Sonjom

Sonja je zatim ispričala tužiocu da se udala za Srećka još 1993. i da je trpela konstantna maltretiranja, uvrede i batine.

- Srećko se bavio preprodajom automobila i kriminalom, zbog čega je više puta bio osuđivan. Drogirao se kokainom u kombinaciji sa alkoholom, a ubrizgavao je u sebe i steroide, kako bi povećao mišićnu masu, pošto se bavio bodi-bildingom - navela je Sonja.

Govoreći o samom ubistvu, navela je da Srećko kobnog dana ceo dan bio nervozan i da je galamio na nju.

- Po podne je otišao u grad i uveče se kući vratio pijan. Popio je rakiju, uzeo kokain i u butinu i u kuk, pred mojim očima, špricem sebi ubrizgao steroide. Zatim je otišao da spava. Negde između 20 i 21 sat, Aleksandar se pod uticajem marihuane vratio iz grada i pitao me da li me je Srećko maltretirao. Kad je čuo da jeste, ponudio mi je pištolj da ga ubijem, ali sam odbila. Zatim se on popeo u Srećkovu sobu i pucao ocu u glavu. Posle je sišao u prizemlje i plačući rekao da će se prijaviti policiji, ali sam ga ja odvratila od toga - navela je Sonja.

Foto: facebook.com/Sonja Ljubenovic
Sonja i mlađi sin

Ona je zatim otišla do šupe, donela dve plastične cirade, u koje su umotali Srećkovo telo, i potom je sa Aleksandrom stavila leš u gepek njenog "mercedesa".

- Sutradan sam otišla na naš plac, koji je od kuće udaljen pedesetak metara, i angažovala dvojicu meštana, braću I. M. i M. M., rekavši im da treba da zakopaju poveću zaraženu svinju. Za to sam im dala par hiljada dinara i neku polovnu odeću koju sam prodavala na pijaci - izjavila je Sonja.

Nakon toga je detaljno oprala svoj "mercedes" i prodala ga u Novi Pazar, a dušek i krevet na kom je ubijen Srećko iscepala je na komade i zapalila.

Sonja je na kraju oslobođena odgovornosti za Srećkovo ubistvo i puštena je na slobodu. Ona se neće teretiti za neprijavljivanje zločina jer, po zakonu, najbliži srodnici ne odgovaraju za to delo. Aleksandru je određen pritvor do 30 dana i tereti se za ubistvo, za šta mu preti od pet do 15 godina. U vreme zločina je imao 18 i po godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading