EKSKLUZIVNO! DRAMA NA POMENU NIKOLI BOJOVIĆU: Dojava o bombi na grobu Lukinog brata!

Autor:

Hronika

29.04.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomen Nikoli Bojoviću (39), rođenom bratu Luke Bojovića (45), koji je 29. aprila 2013. ubijen u centru Beograda, održan je u subotu ujutru na Novom groblju. Pre nego što su stigli porodica i prijatelji grobno mesto i okolinu pretražila je policija zbog dojave da je kod nadgrobnog spomenika Bojoviću postavljena bomba.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija
Grob Nikole Bojovića

Pod lupom policije

Pomenu povodom pete godišnjice smrti prisustvovalo je stotinak najbližih prijatelja i rodbine, među kojima je bila majka braće Bojović Anđelka, njihova sestra Marija i brat od strica Nebojša. Kao i prethodnih godina, pomen su pratili policajci u civilu, koji su motrili da ne dođe do nekakvog incidenta, ali se ovog puta prava drama odvijala pre nego što su rođaci i prijatelji Nikole Bojovića stigli na groblje.

Kako nezvanično saznajemo, u subotu ujutru uprava groblja pozvala je policiju i prijavila da postoji sumnja da je u okolini spomenika Bojoviću postavljen eksploziv, ali juče nismo uspeli da saznamo da li im je to dojavljeno telefonom ili na neki drugi način.

- Na lice mesta odmah je upućena kontradiverziona ekipa MUP koja je pretražila teren. Policajci su detaljno pregledali okolinu, korišćeni su i psi tragači, ali ništa nije pronađeno. Srećom, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da nema mesta panici. Nakon toga uprava groblja je obaveštena da nema nikakve pretnje po ljude i pomen je obeležen bez ikakvih incidenata - kaže dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Ubijen u centru Beograda: Nikola Bojović

Saša Cvetanović i Ratko Koljenšić nedavno osuđeni za ubistvo Nikole, dok je Miloš Delibašić oslobođen

Likvidacija

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine, a u njega je, po naređenju Slobodana Šaranovića, pucao plaćeni ubica Saša Cvetanović, a pomogao mu je Ratko Koljenšić.

Cvetanović je zbog tog ubistva prvostepeno osuđen na 35, a Koljenšić na 30 godina zatvora. Slobodan Šaranović nije dočekao kraj suđenja, ubijen je u Budvi ispred svoje kuće u februaru 2017. godine.

Na suđenju je utvrđeno da je Slobodan naređenje izdao u znak osvete zbog smrti svog brata Branislava Brane Šaranovića, koji je likvidiran u Beogradu 2006. godine. Slobodan je za to ubistvo krivio Luku Bojovića, a osvetio se surovo - ubistvom Nikole Bojovića.

Krivice je oslobođen Miloš Delibašić, koji se teretio da je sa Šaranovićem organizovao ubistva.

Ubijeni posle sahrane
- Zoran Davidović Ćanda (28) i Ivan Stojanović (29) izrešetani su na auto-putu u kolima kada su se vraćali iz Novog Sada sa sahrane Branislava Lainovića Dugog 23. marta 2000.
- U novembru 2017. nakon sahrane na groblju u Sopotu, na parkingu je hicem iz snajpera ubijen je Milomir Jovanović (45), kum Dejana Stojanovića Keke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading