KRIMINALCI NE PRAŠTAJU: Afrička mafija sprema likvidaciju Gavrića

Autor:

Hronika

28.04.2018

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrosav Gavrić iz Loznice, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja 15. januara 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental", u Južnoafričkoj Republici je pod merama bezbednosti zbog opasnosti od likvidacije.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/euronews (en français)
Dobrosav Gavrić

Razvili biznis

Naime, kako Srpski telegraf saznaje, nakon ubistva njegovog zemljaka Milana Đuričića Mikija, osuđenog na 30 godina zbog zločina u "Interkontinentalu", Gavriću je ugrožena bezbednost i južnoafrička mafija navodno mu sprema sačekušu. Oni su se, kako se pretpostavlja, u krimi-biznisu zamerili visokopozicioniranom kriminalcu koji ne prašta.

Đuričić je posle 12 godina bekstva od srpskih pravosudnih organa 25. aprila ove godine izrešetan u svom automobilu u Johanesburgu.

Izvor: Gavrić siguran dok je iza rešetaka, ne bi preživeo ni dan na slobodi

- Đuričić i Gavrić su pred izricanje presude 2006. pobegli iz Srbije s pozamašnim sumama novca. Sklonište su našli u Južnoj Africi, gde su odmah uplovili u kriminalne vode, i to zahvaljujući pripadniku "zemunskog klana" koji im je u tome pomogao - priča izvor Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, dvojica osuđenih za masakr u beogradskom hotelu ubrzo su razvili biznis, otvorili više firmi, stekli bogatstvo, ali i zauzeli visoke pozicije u južnoafričkom podzemlju.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/euronews (en français)

- Gavrić i Đuričić su očigledno sve vreme održavali kontakt, a najverovatnije i sarađivali u krimi-poslovima. Postoji mogućnost da su se bavili i narko-biznisom, u kojem se obrće veliki novac. Takođe su bili i na vezi sa "zemuncem" koji im je pomogao po dolasku u Južnu Afriku. Zbog toga ne čudi ni to što je Đuričić nastradao dok je išao na ručak sa pripadnikom ozloglašenog klana - dodaje naš sagovornik.

Đuričić izrešetan u automobilu dok je išao na ručak sa pripadnikom "zemunskog klana"

Zamerili se

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da su se Đuričić i Gavrić zamerili nekom mafijaškom bosu, što je Đuričić platio glavom.

- Gavrić je uhapšen krajem 2011, nakon ubistva mafijaša Sirila Bika. On je otad navodno u pritvoru, mada zvaničnih informacija o tome nema. Tamo ga čeka suđenje za posedovanje droge i držanje ilegalnog oružja. Ukoliko je iza rešetaka, sigurniji je. Pitanje je da li bi preživeo i dan nakon što bi se našao na slobodi. Kriminalci ništa ne praštaju i ne prezaju od toga da potegnu oružje - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Sudbina Arkanovih ubica

1. Dobrosav Gavrić

- pobegao 2006. godine

- uhapšen u JAR 2011.

- tražio status izbeglice

2. Milan Đuričić

- pobegao 2006. godine

- otvorio firme u JAR

- ubijen u aprilu 2018.

3. Dragan Nikolić

- uhapšen u Beču 2003.

- osuđen na 30 godina

- izdržava kaznu u Zabeli

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading