ZAPLENA NA GRADINI: Nemac držao u jakni 70.000 EVRA!

Autor: Tanjug

Hronika

13.04.2018

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski carinici zaplenili su više od 48.000 evra, koje putnici na graničnom prelazu Gradina nisu prijavili, saopštila je danas Uprava carina.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Prvo se u prekršaju našao 54-godišnji nemački državljanin turskog porekla, koji je automobilom "BMW" nemačke registracije putovao sa još dvojicom saputnika istog prezimena. 

Mada su sva trojica rekli da imaju samo lični prtljag, automobil je ipak izdvojen za detaljan pregled.

Tokom pregleda nije pronađeno ništa, ali je prilikom ličnog pretresa, kod vozača, u džepu jakne otkriveno 70.500 evra.

Kako novac nije prijavljen pri ulasku u Srbiju, trojici putnika, koji su rekli da je novac zajednički, vraćeno je po dozvoljenih 10.000 evra. 

Ostatak je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom. 

U drugom slučaju, nekoliko sati ranije istog dana, na izlazu iz zemlje desila se gotovo identična situacija, kada je kod 28-godišeg nemačkog državljanina, takođe, turskog porekla prilikom detaljne kontrole automobila "Ford Kuga", nemačkih registarskih oznaka, u torbi sa stvarima na zadnjem sedištu pronađeno 18.000 evra od kojih je 8.000 imao obavezu da prijavi.

I njemu je vraćen dozvoljeni iznos deviza, dok je preostalih 8.000 evra privremeno zadržano. 

Uprava carina neprestano apeluje, nastojeći da svim raspoloživim komunikacionim kanalima, plasira informaciju o tome da je dužnost svakog putnika da prilikom prelaska državne granice carinicima prijavi svaki iznos veći od 10.000 evra u dinarima ili stranoj valuti. 

Prilikom ulaska u Srbiju dobija se potvrda o unosu prijavljene sume, sa kojom se onda bez bilo kakvih problema i neprijatnih posledica može izaći iz zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading