Kolege se oprostile od preminulog pilota: "Njegov IZBOR I SREĆA BILO JE NEBO, tako je i ostalo"

Autor: blic.rs

Hronika

13.04.2018

11:48 >> 15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Njegov izbor i sreća bilo je nebo, tako je i ostalo", ovim rečima se od svog "klasića" oprostio Vladimir Nikolić na komemorativnom skupu povodom smrti majora Roberta Kalocija u somborskom pozorištu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Sahrana Roberta Kalocija

Od Kalocija se u ime jedinice u kojoj je službovao oprostio i potpukovnik Zoran Lujić.

- Naš Džo je bio veliki pilot i jedan od najbolljih poznavalaca aviona. Zbog toga je i dobio zvanje instruktora i bio predavač na Vojnoj akademiji. Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi - rekao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA

Komemorativnom skupu su pored supruge Snežane, sina Marka, majke Irine i brata Đure, prisustvovali Aleksandar Vulin, ministar odbrane, Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Milorad Veljović, izaslanik predsednika Srbije.

Kaloci je sahranjen danas na Velikom katoličkom groblju u rodnom Somboru, uz vojne počasti.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA

Podsetimo, avion Vojske Srbije srušio se u sredu oko 9.45 sati kod Kovačice.

Nastradali i povređeni pilot upravljali su školsko-borbenim avionom "Super galeb G-4", Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA

Avion se srušio na njivu, a nesrećni pilot Robert Kaloci iz Kovina preminuo je na licu mesta, dok je njegov kolega major Aleksandar Matić u teškom stanju prevezen na VMA i nalazi se van životne opasnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading