Ispovest majke nastradalog pilota u Kovačici: Poslednji put sina sam videla za Vaskrs, ostala sam ga željna

Autor: M. MIRKOVIĆ

Hronika

13.04.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert je bio ponos porodice. Poslednji put sam ga videla za katolički Vaskrs. Dolazio je sa suprugom i sinom, bili su srećni i nasmejani. Zbog obaveza koje je imao na poslu ostala sam ga željna - priča neutešna Irenka Kaloci, majka pilota majora Roberta Kalocija (48), koji je poginuo prilikom pada vojnog aviona supergaleb u Kovačici.

Foto: Srpski telegraf
Irenka Kaloci

Katapultirali se

U nesreći je teško povređen i njegov kolega major Aleksandar Matić, koji je zadržan na lečenju na VMA u Beogradu. Uzrok pada školsko-borbene letelice zasad nije utvrđen, a proverava se da li je do tragedije eventualno došlo zbog kvara na motoru. Kaloci i Matić su se katapultirali kako bi se spasli, ali je Robert ubrzo podlegao povredama.

Robert Kaloci rodom je iz Sombora, a sa suprugom Snežanom i sinom Markom živeo je u Kovinu. U njegovoj porodičnoj kući u rodnom gradu samo muk i neverica. Majka Irenka i stariji brat Đura prozbore tek pokoju reč, očekujući dolazak snaje Snežane i unuka Marka.

Robertova majka Irenka, pod jakim sedativima, čvrsto drži album s fotografijama nastradalog sina. Obučena u crno, dostojanstveno noseći tugu koje još nije ni svesna, ponosno pokazuje slike mlađeg deteta.

- Bio je divno dete, zdrav, veseo i odličan đak. Još kao mali je govorio da će biti pilot. I postao je, na ponos cele porodice. Čujem da je bio strog nastavnik, ali i da su ga đaci voleli. Morao je, opasno je da ih pusti da lete, a da nisu dobro naučili to da rade - tiho zbori starica.

Irenka ponosno pokazuje i fotografiju unuka Marka, za koga kaže da je poput oca bio odličan student i da će uskoro steći zvanje mastera elektrotehnike.

RepublikaFoto: facebook.com/Robert Kaloci
Robert Kaloci

Pod sedativima

- Videli smo se za praznike. Dugo smo pričali pošto se retko viđamo. Željna sam ih ostala - kaže majka nastradalog pilota.

Čim su mu javili za smrt brata, u Sombor je iz Slovenije, gde je bio na privremenom radu, došao Kalocijev stariji brat Đura. Kaže, neće više nikud, ostaće da pazi majku, koja još nije ni svesna tragedije koja ih je zadesila.

Brat Đura: Majka još nije svesna tragedije, shvatiće šta se dogodilo kad Snežana i Marko dođu bez Roberta

- Shvatiće šta se dogodilo kad Snežana i Marko dođu bez Roberta. Pod jakim je sedativima, valjda će sve ovo moći da izdrži - kroz suze priča Đura.

On dodaje da je njegov brat bio smiren i staložen čovek, profesionalac u svom poslu.

- Bili su divna porodica. Snežana i Robert su se zavoleli dok su bili jako mladi i nisu se odvajali. Stalno su se smejali, bili su više kao drugari sve troje. Na Marka su izuzetno ponosni. Još malo i Robert je trebalo da ide u penziju - kaže Đura.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading