Kakav je bio stradali pilot? Zvali su ga Džo pilot, bio je ljudina!

Autor: Republika

Hronika

11.04.2018

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijatelji i komšije stradalog majora pilota Roberta Kalocija, koji je poginuo u padu aviona Vojske Srbije u Kovačici, sa velikom tugom su za "Blic" govorili o tome kako su izgubili velikog čoveka i prijatelja.

RepublikaFoto: facebook.com/Robert Kaloci
Robert Kaloci

- Bio je vredan čovek, vrlo predan poslu, čovek kakav se retko sreće. Žena mu je domaćica a poslednjih 25 godina živeli su ovde u Kovinu kao podstanari. Njemu je do penzije ostalo još samo četiri godine - priča jedan od prijatelja Kalocija.

Kaloci je iz Sombora, ali je sa porodicom živeo u Kovinu. Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i sina Marka (25).

U Somboru i danas živi Kalocijeva majka, dok mu je otac preminuo posle šest godina i njemu ostavio automobil "astru" koji je pilot vozio.

- Koga god da pitate, svi će vam o njemu reći samo najlepše. Bio je strastveni pecaroš, mi smo ga svi zvali "Džo pilot" - kroz blagi osmeh pun tuge ispričao nam je prijatelj pilota.

Pilot Robert Kaloci iz Kovina poginuo je danas u padu aviona Vojske Srbije kod Kovačice. Njegov kolega major Aleksandar Matić je u teškom stanju ali nije životno ugrožen.

Major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra a bio je jedan od najobučenijih pilota u Vojsci Srbije.

Bio je inspektor za metodiku obuke pilota na Vojnoj akademiji. Njegova specijalnost je bio "g4 galeb", godinama ga je izučavao i radio na njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading