MIJATOVIĆ O MASAKRU KOJI JE POTRESAO SRBIJU! Za meštane Velike Ivanče ubistvo 13 ljudi je trauma za ceo život!

Autor:

Hronika

10.04.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmasovnije ubistvo u Srbiji dogodilo se pre pet godina u Velikoj Ivanči. Tog 9. aprila u zoru, Ljubiša Bogdanović je ubio 13 rođaka i komšija, a među žrtvama su bili i njegovi sin i majka. Ranio je i suprugu Javorku, a na kraju se ubio iz puške kojom je počinio masakr.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mladen Mijatović kao novinar nagledao se brojnih tragedija širom Srbije

Kako je za Novo jutro televizije Pink rekao novinar Mladen Mijatović, kada čovek vidi jedan leš to je teško za njegovu psihu, a da ne govorimo kolika je tragedija kada ih ima više.

Očevidac najmasovnijeg ubistva u Srbiji, Aleksandar Stekić, rekao je da je u trenutku kada je Ljubiša Bogdanović krenuo u svoj krvavi pir spavao i da je kroz san čuo jak zvuk kao da su lupila vrata od promaje.

- Kada sam se probudio, izašao sam napolje, mama je bila na pragu i pucano joj je u bradu, pozvao sam tatu kako bi on zvao Hitnu pomoć. Tada sam izašao napolje, ali nikoga nisam video. Otišao sam do prvog komšije kako bih pozvao Hitnu pomoć sa fiksnog telefona. Tamo sam zatekao mrtvu ženu kod vrata i čoveka za stolom, isto ubijenog – rekao je Aleksandar Stekić.

Kako je rekao tada je shvatio da se nešto strašno desilo. Prema njegovim rečima, tada je krenuo da trči prema babi i kod treće kuće video je mrtvog komšiju kome je pucano u glavu. I tu je stao.

- Više nisam mogao da se krećem. U dvorištu moje babe bio je samo jedan policajac, razmišljao sam da bežim ali od straha nisam mogao. On me je priveo i mislio da sam ja to sve uradio, i to je trajalo sve dok nisu došli moj tata i stric – rekao je Stekić.

Prema njegovim rečima, posle toga više ništa nije isto u tom kraju, ali neće da se seli odatle.

Kako kaže Mladen Mijatović, novinar televizije Pink, ovakve stvari su se uvek dešavale i uvek će se dešavati, ali se nada da neće biti toliko često, i kako je rekao ovo nije neka specifičnost Srbije i regiona i da se ovakve stvari dešavaju u celom svetu.

- Kada čovek vidi jedan leš to je teško za njegovu psihu, a sada kada je bilo trinaest, to je užasna i teška trauma, prvenstveni za ljude koji tamo žive i koji su izgubili svoje najmilije. Zločinac do tog trenutka nije pokazivao bilo kakav vid agresije. To je užasna tragedija i sigurno je ostavila ogromnu trauma - rekao je Mijatović.

Prema rečima forenzičara i bivšeg načelnika Uprave Beograda za forenziku Časlava Ristića, jako je teško raditi ovakva masovna ubistva, pogotovu što je slučaj bio izuzetno kompleksan.

- Forenzičari rade u grupama, čitavi timovi, obrađuju to lice mesta i oni moraju da prikupe, obezbede i fiksiraju sve relevantne tragove koji se nađu na licu mesta. Čaura, projektila, na lešu, na objektima i tragovi krvi. Imao sam dosta slučajeva gde sam radio takve uviđaje i veoma su teške situacije – rekao je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading