MEŠTANI U PANICI: Vanredna odbrana od POPLAVA na Južnoj Moravi!

Autor: novosti.rs

Hronika

07.04.2018

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna odbrana od poplava na Južnoj Moravi kod Đunisa nadomak Kruševca ponovo je na snazi, potvrđeno je "Novostima" u Odeljenju za vanredne situacije Gradske uprave, gde navode da je od juče zabeležen rast vodostaja od 80 centimetara i sada iznosi – 434 centimetara.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Drama kod Đunisa

Meštani, njih 27 koji žive u 25 kuća za sada nisu ugroženi, ali će ih nadležne službe obilaziti za vreme Uskršnjih praznika.

-Državni put Kruševac-Niš je prohodan,na kolovozu ima vode, potrebno je poštovanje saobraćajne signalizacije – navodi za "Novosti" Dušan Todorović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije GU.- Teren redovno obilaze pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, Saobraćajne policije, ED Kruševac, komunalne, zdravstvene i veterinarske službe.JKP Vodovod dostavlja pijaću vodu.

U selima Parunovac,Žabare i Mačkovac, došlo je do izlivanja kanalske mreže, a aktivna su i klizišta u mestima Ribare, Zdravinje,Velika Kurševica, Pasjak,Mala Reka.Vodostaji reka Zaadna Morava kod Jasike i Rasine na mernoj stanici Ravni uglavnom stagniraju, a vodosnabdevanje iz akumulacije Ćelije je stabilno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading