OTKRIVAMO! Spisak nepoželjnih kriminalaca iz Crne Gore: "ŠKALJARCI" I "KAVČANI" NA CRNOJ LISTI!

Autor:

Hronika

06.04.2018

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policija rešila je da se obračuna sa dve najjače crnogorske kriminalne grupe kako bi sprečila da se rat između škaljarskog i kavačkog klana vodi i na teritoriji naše zemlje.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Poslednji u nizu obračuna je ubistvo Đurovića

Bezbednosne mere

U mafijaškim sukobima likvidirano je više od 20 pripadnika oba klana, a MUP Srbije je na crnu listu, koja je dopunjena prošle nedelje, stavio bezbednosno interesantne osobe, za koje se sumnja da su članovi škaljarskog, odnosno kavačkog klana.

Od početka 2018. od pet ubistava u Beogradu, četiri se mogu dovesti u vezu sa sukobima "škaljaraca" i "kavčana"

Kako Srpski telegraf saznaje, ulazak u Srbiju zabranjen je Jovici Vukotiću i Slobodanu Kašćelanu, vođama dve suprotstavljene grupe, koje su u ratu od 2013. godine, kad je u Španiji nestao tovar s više od 200 kilograma kokaina.

Foto: MUP Srbije

- U poslednje vreme učestali su najteži zločini u Crnoj Gori, u kojima neretko glavom plate i nedužni građani, koji su kolateralna šteta. Rat dva klana nastavio se i u Srbiji, a od početka godine od pet ubistava u prestonici, čak četiri se na neki način mogu dovesti u vezu sa sukobima "škaljaraca" i "kavčana". MUP Srbije je zbog svega toga rešio da stane na kraj krvoprolićima na srpskim ulicama i zaštiti svoje građane - priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, granicu neće moći da pređu svi oni koji bi na bilo koji način mogli da ugroze bezbednost u Srbiji.

- Osim Vukotića, koji je na čelu "škaljaraca", i Kašćelana, vođe "kavčana", na spisku su i svi ostali uticajniji članovi oba klana. Na teritoriju Srbije neće moći da uđu ni Radoje Zvicer, Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, kao i Milan Vujotić, Damir Meljović i Igor Dedović - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Veze sa "zemuncima"

Na crnoj listi su i druge bezbednosno interesantne osobe koje je MUP Srbije označio nepoželjnim.

- Na spisku koji se drži u tajnosti, kako se pretpostavlja, jesu i Jovo Đurović, brat Luke Đurovića, vođe "barskog klana", koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nastradali Đurović inače je bio blizak saradnik Luke Bojovića, vođe nekadašnjeg "zemunskog klana". Ukoliko pokuša da uđe u Srbiju, s granice će biti vraćen i Vuk Vulević, koji se dovodio u vezu s ubistvom vlasnika Dana Duškom Jovanovićem, što nikad nije dokazano - objašnjava naš sagovornik.

Činjenice o klanovima

KAVAČKI KLAN ŠKALJARSKI KLAN
Vođe: Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer Vođe: Jovan Vukotić, Igor Dedović, Vladan Radoman
Bliski grupi Slobodana Šaranovića Najistaknutiji članovi: Igor Vukotić, braća Predrag i Dragan Knežević, Jovan Jovanović...
Bili u sukobu s ubijenim Nenadom Opačićem Bliski saradnici Luke Bojovića
U sukobu i sa Filipom Koraćem, Bojovićevim saradnikom U sukobu sa Ivanom Delićem i grupom ubijenog Armina Muše Osmanagića

Obračuni u Srbiji

  • MART 2018. Blažo Đurović likvidiran na Dušanovcu. Za ubistvo se terete Nemanja Ivanov i Darko Vesković, bliski "škaljarcima"
  • JANUAR 2018. Napadači hicima iz automatske puške ubili Kotoranina Davorina Baltića (41), pripadnika "kavačkog klana"
  • MAJ 2017. Miloš Đuričković, brat ubijenog Radomira Đuričkovića i rođak ubijenog Gorana Đuričkovića, pripadnika "škaljarskog klana", ranjen na terasi u Beogradu
  • JUN 2016. Slobodan Kašćelan, vođa "kavačkog klana", ranjen kad su napadači pucali na njegov audi u Novom Sadu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading