Osuđeni za ubistvo Tatona pušten iz zatvora

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

04.04.2018

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Grković, jedan od osuđenih zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine, danas je izašao na uslovni otpust iz požarevačkog zatvora "Zabela" gde je izdržavao kaznu od 13 godina.

RepublikaFoto: youtube.com/B92
Bris Taton

Grković je inače u subotu diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu.

Grkovićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović rekla je za Tanjug da je njen klijent danas izašao na uslovni otpust iz zatvora, pošto je Viši sud u Beogradu 12. marta usvojio njegovu molbu.

Odluka suda danas je postala pravnosnazna, nakon čega je izašao iz zatvora.

On je poslednji od ranije osuđenih za ubistvo Tatona koji izlazi iz zatvora.

Ðorđe Prelić, koji je bio u višegodišnejm bekstvu, nedavno je pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, i kaznu će još izdržavati dok je Dejanu Puzigaći u toku ponovljeno sudenje, jer je kao i Prelić zbog bekstva u odsustvu bio osuđen na 14 godina zatvora.

Grković je inače, 2011. godine bio osuđen na 30 godina zatvora zbog nereda na Obilićevom vencu kada je stradao Taton.

Međutim, tu kaznu mu je Apelacioni sud smanjio na 13 godina zatvora, a dodatno smanjenje za još jednu četvrtinu kazne usledilo je amnestijom iz 2012. godine.

Osim Grkovića svi ostali osuđeni za učešće u ubistvu Tatona su pušteni na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading