IZ ZAGREBA SPREMAJU KRVOPROLIĆA PO SRBIJI: Hrvatska postala sigurna kuća za "škaljarce"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Škaljarski klan" pronašao sigurno utočište u Hrvatskoj! Kriminalci bliski Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića, koji rukovodi "škaljarskim klanom", krvoprolića po Srbiji planiraju u komšiluku, a dokaz za to je i hapšenje Darka Veskovića (38) zvanog Prika u Zagrebu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvo Blaže Đurovića (39) na Dušanovcu u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ubistvo Blaža Đurovića

Utočište

Zbog likvidacije Đurovića uhapšen je i Nemanja Ivanov (36), a zanimljivo je da su obojica dovođena u vezu sa Filipom Koraćem, desnom rukom nekadašnjeg vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića i jednim od šefova "škaljarskog klana". Ovo hapšenje u Zagrebu i nije neko iznenađenje ako se setimo hrvatskih huligana koji su decembra 2017. pokušali da izazovu nerede na tribinama tokom utakmice Partizan - Crvena zvezda. Oni su ispričali da su se dovezli automobilom iz Hrvatske nakon što im je upravo Filip Korać dao po 5.000 evra da ulete sa bakljama na jug. Prema rečima Božidara Spasića, bivšeg visokog funkcionera Državne bezbednosti, postoji jedna spona koja kriminalce bliske "škaljarcima" vodi upravo kod komšija.

- Nije prvi put da crnogorskoj ili srpskoj mafiji nakon kriminalnih obračuna Hrvatska postaje utočište. "Škaljarci" su bliski "zemunskom klanu", koji je stvorio korene u Hrvatskoj, pogotovo u Zagrebu, gde su se često skrivali. Tu imamo i primer "zemunaca" Sretka Kalinića, Miloša Simovića, koji su se takođe krili tamo - kaže Spasić i dodaje da su oni tamo razvili veze, štekove i ljude koji im pomažu.

Boža Spasić: Škaljarci su bliski "zemunskom klanu", koji je stvorio korene u Hrvatskoj. Tamo su se krili i Sretko Kalinić, Miloš Simović...

Prema Spasićevim rečima, u Hrvatskoj strahuju da će se obračuni škaljarskog i kavačkog klana preseliti iz Beograda u Zagreb.

- Zagreb je postao sigurna kuća "škaljaraca", koji koriste infrastrukturu koju su ranije "zemunci" stvorili. Ipak, nakon što je srpska policija najavila rigorozne mere u obračunu s kriminalom, u Hrvatskoj se pojavio veliki strah da će se ovaj rat prebaciti kod njih - dodaje Spasić.

Lažna dokumenta

Vesković je uhapšen u utorak dok je šetao Zagrebom, a tokom privođenja nije pružao otpor. Za njim je MUP Srbije raspisao međunarodnu poternicu, a sumnja se da je za ulazak u Hrvatsku koristio lažna dokumenta.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading