Građani strahuju od novih sukoba: OVAKO BIJU IMAME U NOVOM PAZARU

Autor: K. JOVANOVIĆ

Hronika

30.03.2018

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u Novom Pazaru ni posle nekoliko dana ne jenjava! Nakon nedavnih napada na dvojicu hodža imama Nezira Salihovića i muftiju Hasiba Suljovića, koji pripadaju Rijasetu Islamske zajednice u Srbiji, atmosfera je sve napetija!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
OPORAVLJA SE U BOLNICI Nezir Salihović

Našli ga prolaznici

Građani su u šoku zbog nasilja koje je sve učestalije, a žive i u strahu da je ovo samo početak.

- Svi se plaše šta će da usledi, a spekuliše se da će biti još ovakvih napada. Udari na dvojicu hodža su već nekoliko dana glavna tema u Novom Pazaru - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Zukorlić: Sumnjam da će počinioci i nalogodavci ovih napada biti pronađeni

Imam Nezir Salihović brutalno je pretučen u subotu uveče posle molitve, a samo četiri dana kasnije nepoznati napadači pokušali su da zapale automobil sandžačkog muftije Hasiba Suljovića.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Sav u podlivima

- Prebijenog imama su bez svesti pronašli prolaznici. Odmah je prevezen u bolnicu i uspešno se oporavlja. Međutim, na pitanje da li se seća ko ga je napao, odbija da odgovori. Rekao je da će se istina saznati kad izađe iz bolnice i da će tad obelodaniti imena napadača - priča naš sagovornik.

Muftija Suljović je imao više sreće, pa je prošao nepovređen.

- Ispred muftijine kuće zaustavio se džip iz kojeg je istrčao muškarac. Suljovićevo vozilo je polivao benzinom, što su videli njegovi sinovci, koji su pokušali da ga spreče. Međutim, napadač je izvadio pištolj i zapucao. Srećom, povređenih nije bilo - kaže naš izvor.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Politički faktori

Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, kaže da su nedavni napadi u Novom Pazaru posledica onoga što se dešavalo 2007, kad je bio prvi udar na Islamsku zajednicu u Srbiji.

- Udar je bio inspirisan namerom političkih faktora da kontrolišu zajednicu, a epilog to što su otrgli nekih 20 odsto iste. Problem je u tom otrgnutom delu koji se parča unutar sebe. Međutim, kako je to parče premalo da bi uradili nešto značajno, nervoza je velika i pribegava se nasilju - kaže Zukorlić.

On dodaje da sumnja da će počinioci i nalogodavci ovih napada biti pronađeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading