NASTAVAK AKCIJE "AURORA": Pohapšeno još 38 osoba, među njima i policajci!

Autor: Republika

Hronika

26.03.2018

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji "Aurora", policija u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Upravom carine, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala, korupcije i sive ekonomije, uhapsila je 38 osoba, dok su protiv 61 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

RepublikaFoto: pixabay.com
U velikoj policijskoj akciji uhapšeno 38 osoba/Foto: Ilustracija

Akcija je sprovedena na teritoriji policijskih uprava Beograd, Niš, Subotica, Smederevo, Valjevo, Zaječar, Leskovac, Kraljevo, Bor i Pirot.

Osumnjičeni se terete da su izvršenjem krivičnih dela u periodu od 2015. godine do danas oštetili budžet Republike Srbije, privredne subjekte i fizička lica u ukupnom iznosu od oko 10 miliona evra.

Među uhapšenima su 6 policijskih službenika i jedan penzionisani policijski službenik MUP-a, 8 carinika Carinske ispostave - terminal Beograd, rukovodilac u Krivično-popravnom zavodu Niš i direktori preduzeća. 

Krivične prijave podnete su protiv odgovornog lica saveta Mesne zajednice Krajišnik, bivšeg odgovornog lica Gerontološkog centra Sombor, bivšeg odgovornog lica Košarkaškog kluba ''Spartak'' iz Subotice, vlasnika i direktora preduzeća... 

Osumnjičeni se terete da su izvršili više krivičnih dela i to: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja, prevara u obavljanju privredne delatnosti, zloupotreba položaja odgovornog lica, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, nesavestan rad u službi, trgovina uticajem, davanje i primanje mita, falsifikovanje službene isprave...

U akciji je pronađeno i oduzeto i oko 2.000 boksova cigareta različitih marki bez akciznih markica i oko 600 kilograma duvana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading