Jerej Stefan vršio službu po "protokolu": NADROGIRAN SVETIO VODICU!

Autor: alo.rs, informer.rs

Hronika

22.03.2018

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narko pop iz kruševačkog naselja Lazarica, Stefan Mitrović (26), a koji je uhapšen u utorak 20. marta zbog posedovanja narkotika koji su bili namenjeni prodaji, bio je drugi paroh u selu Velika Drenova kod Trstenika. Tu je prebačen po kazni iz parohije kruševačkog sela Zdravinje koju je predhodno držao.

RepublikaFoto: eparhijakrusevacka.com
Baka i deka Stefana Mitrovića kažu da je on sve radio po protokolu i da nije imao mnogo novca

Meštani sela Velika Drenova kod Trstenika kažu da je Stefan Mitrović dolazio nadrogiran da sveti vodicu.

- Nije mogao ni molitvu da očita kako treba kad je dolazio drogiran. Kod mene je bio u januaru za Svetog Stefana i kadio je ulevo umesto udesno. Kad sam ga pitao da li mu je dobro, samo je nešto promumlao. Žalio sam se protojereju Miroslavu Mihajloviću i bez pardona mu rekao "Nemoj više da mi šalješ ovu budalu"! - ogorčeno kaže jedan od meštana, piše Alo.

RepublikaFoto: pixabay.com

S druge strane baba i deda uhapšenog popa  kažu da njihov unuk živi veoma skromno

- Našeg unuka Stefana nazivaju narko-popom, a on nije imao para čak ni račune da plati. Živi skromno u našoj kući sa ženom i dve ćerke. Ne možemo da shvatimo otkud droga kod njega. Od šoka po ceo dan plačemo - kažu Milan i Mirjana Antić iz Kruševca, čiji je unuk, sveštenik Stefan Mitrović (26), uhapšen u ponedeljak uveče u Vrnjačkoj Banji sa oko 100 grama marihuane i amfetamina.

Milan priča da je njegov unuk odrastao kod njega nakon što su se Stefanovi roditelji razveli i odselili u Ameriku.

- Uvek je bio miran i povučen. Nikada nije išao u kafane, da bi tamo upoznao neke problematične ljude. A ni ovde u moju kuću, gde živi sa ženom i dve ćerkice, nikoga nije dovodio, niti mu je ko dolazio - priča Milan.

Pokušavajući da shvati otkud njegovom unuku droga, Milan ostavlja mogućnost da je Stefan u ponedeljak uveče, pre hapšenja, nekog povezao i da mu je taj požda podmetnuo marihuanu i amfetamin ispod suvozačkog sedišta kada je video policiju.

- Međutim, buni me otkud onda u Stefanovoj sobi vagica za precizno merenje, koju je policija našla prilikom pretresa. Opet kažem, unuk mi je naivan, možda je to čuvao za nekog. Stefan je svake večeri iz Velike Drenove, posle službe, dolazi ovde kući. Sedeli bi, pričali bi, ali nikad nisam primetio da je nešto pio, a kamoli da konzumira drogu. Ali policija kaže da mu je urađena analiza krvi i da je bio pozitivan na narkotike. To me najviše muči. Pokušavam da shvatim, možda mu je to bilo prvi put... Ne mogu da verujem, u šoku sam, očajan - kaže Milan za Informer.

Stefanova baka Mirjana kaže da je zanemela kada je saznala da je Stefan uhapšen.

- Pričali smo sa Stefanovom ženom Tijanom, ni ona ne može da poveruje. Ona je posle pretresa kuće sa decom otišla kod roditelja - kaže Mirjana.

Stefanovi najbliži kažu da je uvek bio savestan sveštenik i da je vršio službu strogo po protokolu.

- To je pojedine meštane, kojima je osvećivao vodicu, nerviralo. Govorili su mu: "Skrati malo, pope!", a on nije hteo. Dok je Stefan vršio crkvenu službu, supruga mu je bila u crkvenom horu. Imaju samo neki polovni auto. Bili su skromni, nikad se nisu žalili da oskudevaju, a oskudevali su! Nedavno mi se Stefan požalio da ne može da plati dug za struju i to sam ja odmah podmirio. Koliko znam, nikakvih drugih dugova nije imao da bi bio primoran da švercuje drogu - kaže Milan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading