OTKRIVAMO ŠTA ĆE SVEDOČITI MALA JANA: "Tata je bio zadihan, nešto strašno se dogodilo"!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ključnu ulogu o sudbini Zorana Marjanovića (39), koji je osumnjičen za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović (33), mogla bi da odigra mala Jana (6)!

Foto: Privatna arhiva
Jelena Marjanović sa ćerkom Janom

Optužnica

Nakon što je optužnica protiv Zorana vraćena Višem javnom tužilaštvu na dopunu, kojom je neophodno da se pribave još neki dokazi, očekuje se i saslušanje njihove ćerkice. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, njeno svedočenje moglo bi da poljulja već klimavu optužnicu, ali i da zapečati sudbinu njenog oca. Šta će reći devojčica kada za to dođe vreme, otkrivaju naši sagovornici koji su imali uvid u njena ranija saslušanja.

- Mala Jana je dosad dva puta saslušana u policiji i tada je ispričala da je 2. aprila na nasip došla sa mamom i tatom. Rekla je da se ona igrala sa Zoranom, a da je Jelena otišla da trči. Na pitanje gde je onda bila mama, devojčica je odgovorila: "Izgubila se u travi" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Naš sagovornik dodaje i da je Jana u trenutku prvog saslušanja u policiji imala svega pet godina, kao i da neke izjave nisu bile dosledne, ali da su otkrile neke zanimljive detalje. "Tata i ja smo tražili mamu, ali je nigde nije bilo. Tata je bio zadihan", rekla je Jana.

- Na pitanje šta se desilo, Jana je rekla: "Dogodilo se nešto strašno", ali nije bliže pojasnila šta. Pretpostavlja se da će Jana istu priču ponoviti na saslušanju u tužilaštvu, ali i dodati neke detalje koji će možda biti presudni za optužnicu protiv Zorana Marjanovića - kaže naš sagovornik.

"Ja više nemam mamu"

Podsetimo, prema rečima Janine vaspitačice Lenke Đorđević, koja ju je više puta i privatno čuvala, dete je u periodu nakon ubistva nacrtalo mesto na kojem se zločin dogodio.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

- U periodu dok sam čuvala Janu dete je crtalo, a između ostalog, nacrtala je i travu i rekla: "To je trava gde se moja mama izgubila." Sutradan su me pozvali da sklonim Janu, što sam i uradila. U jednom trenutku Jana me je pitala zašto svi plačemo, pa je rekla: "Znači, ja više nemam mamu." Jana je nakon toga insistirala da je vodimo kod Jelenine mame Zorice Krsmanović - rekla je vaspitačica.

Advokat Krsmanovića: Jana pod uticajem Marjanovića

Predrag Savić, zastupnik porodice Krsmanović, podneo je zahtev za inspekcijskim nadzorom nad Centrom za socijalni rad u slučaju ubistva Jelene Marjanović.

- Laži u iskazu malog deteta su najčešće posledica podleganja sugestiji jer malo dete nema razvijenu moć autosugestije koja bi mogla da pomogne da odbrani od uticaja starijih, naročito onih koji ga čuvaju i vaspitaju. Dete zna da ako bude govorilo ono što ne odgovara onima koji ga čuvaju, može biti kažnjeno ili izloženo drugim neugodnostima - navodi Savić i dodaje da saslušanje Jane ne može doprineti slučaju pošto je protekle dve godine provela u porodici Marjanović.

Jana: Tata i ja smo tražili mamu, ali je nigde nije bilo... Izgubila se u travi

On dodaje i da u radu ovog centra postoje sumnjivi propusti koji idu u korist odbrani Zorana Marjanovića.

- Sumnjamo u pristrasnost Centra za socijalni rad na Paliluli jer zahteve Teodore Krsmanović, sestre ubijene Jelene, da vidi malu Janu obrađuju mesecima i komisijski, kao da u porodici Krsmanović ima osuđenih za nadrilekarstvo, sklonih zavođenju maloletnika preko društvenih mreža i osumnjičenih za krivično delo ubistva - navodi Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading