SVEDOK SARADNIK U DILU SA TUŽILAŠTVOM? Vratiće mu imovinu ako svedoči protiv Šarića

Autor: alo.rs

Hronika

21.03.2018

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana Darka Šarića, osumnjičenog za trgovinu skoro šest tona kokaina, dostavila je Specijalnom sudu dokaze koji ruše kredibilitet Nebojše Joksovića, ključnog svedoka saradnika.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

Prodaje imovinu koju mu je Šarić kupio?

- Joksović sve to što je prisvojio sada polako prodaje i uživa u blagodetima svedoka saradnika. Na Specijalnom sudu je da proveri sve ove činjenice i navode, da utvrdi istinu i donese pravilnu presudu. Napominjem da su preostala dva svedoka saradnika u dosadašnjem postupku tvrdila da Darko Šarić nema nikakve veze sa krivičnim delima iz optužnice - zaključuje Šarićev branilac.

Upravo ovih dana Joksović bi trebalo da bude saslušan pred Specijalnim sudom u krivičnom predmetu koji se vodi protiv Šarića i još nekoliko optuženih za krivično delo nedozvoljene trgovine drogom. 

- Specijalno tužilaštvo tereti Šarića da se bavio trgovinom narkoticima na teritoriji Italije i te tvrdnje zasniva isključivo na iskazu svedoka saradnika Nebojše Joksovića. Međutim, istina je da je svedok saradnik Nebojša Joksović zaključio dil sa tužilaštvom da mu zarad terećenja Darka Šarića vrate imovinu u vrednosti većoj od sedam miliona evra, a tu imovinu je svojim novcem platio Darko Šarić - tvrdi za Alo Šarićev branilac Radoslav Baćević.

U prilog svojih tvrdnji Šarić i njegovi branioci dostavili su sudu svu pisanu dokumentaciju i dokaze. Dostavljen je finansijski izveštaj o kupovini štamparije u Beogradu, potpisan od Miloša N. kao prodavca i Nebojše Joksovića kao kupca. Iz tog izveštaja se vidi da je Darko Šarić dao više od četiri miliona evra Joksoviću da bi kupio štampariju.

Šarić je sudu dostavio i službenu belešku MUP-a Srbije od 30. 3. 2016, iz koje se vidi da je Joksović sa okrivljenima u tom predmetu prodao dva stana u ulici Vojvode Stepe.

- U toj belešci on priznaje da poznaje braću Pandrc - Miloša i Marka, iako je u dosadašnjem toku postupka tvrdio da ih ne poznaje... Na koji će način svedok saradnik Joksović objasniti ono što je lažno navodio pred Specijalnim sudom i šta će sada tvrditi, ostaje da se vidi. Sve ove pisane dokaze protiv Joksovića Specijalni sud će imati u vidu kad ga bude uskoro ispitivao i odlučiće da li je svedok saradnik Joksović kredibilan da bi mu se verovalo kada tereti Šarića bez ijednog materijalnog dokaza - ističe za Alo advokat Baćović.

Do kraja postupka će se preslušati i telefonski razgovori koji, navodno, potvrđuju izjave Darka Šarića da je Joksović uzimao novac od njega za kupovinu štamparije, placeva na Zlatiboru i u Krnješevcima, kao i da je njegovim novcem gradio stanove i kuće u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading