HOĆE DA NAS ISTREBE? PRETUČEN SRBIN NA KOSOVU!

Autor: Tanjug

Hronika

20.03.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blagoje Zuvić iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka, pretučen je nešto nakon podneva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pretučen Srbin kod Istoka

Prema saznanjima kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak sa terena, Zuvića su pretukle komšije Albanci na ulici, nadomak njegove kuće, a motiv napada jeste problem oko imovine.

Osumnjičeni za napad je uhapšen.

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da je ovo nastavak pritiska na povratnike kako bi napustili svoja imanja i da pojedini delovi Kosova ostanu bez Srba i etnički čisti.

- Već je postalo očigledno da Srbi povratnici u Klini, Istoku, smetaju pojedincima koji žele ove delova Kosova bez Srba. Napad na Blagoja Zuvića ima za cilj njegovo proterivanje i to je ono što je u ovom trenutku sasvim sigurno. Lično neću dozvoliti da ovakvi incidenti nanesu nesagledivu štetu na proces povratka i da povratnička mesta ostanu bez Srba - naveo je Jevtić u saopštenju.

On ističe da je već razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova u Prištini o ovom incidentu, i da je dobio uveravanja da su istražne jedinice već na terenu, kao i da očekuje što skorije privođenje pravdi onih koji su za ovaj nemili događaj odgovorni.

Jevtić apeluje da se preduzmu jače mere zaštite povratnika, jer ako se ovako nastavi, 2018. godina bi mogla biti lošija godina kada je u pitanju povratak u odnosu na prethodnu, što, naglašava, nikako nije dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading