POTVRĐENA OPTUŽNICA: Stojketu maznuli 30 miliona dinara!

Autor: Republika

Hronika

20.03.2018

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Janković (37) i njegovih šest saradnika osumnjičeni su da su reprezetativnog golmana Vladimira Stojkovića oštetili za više od 30 miliona dinara, jer su mu prodali parcele na Čukarici koje nisu bile njihove. Viši sud je sada potvrdio optužnicu protiv njih.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Stojković

Prema navodima krivične prijave, zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i falsifikovanje isprave uhapšeni su osim tadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Jankovića i Vladimir Đurković (39), direktor čukaričkog preduzeća"Makiš-promet", Miroslav Stefanović (49), Marko Zorić (39), Slađan Tanić (39), Aleksandar Rakićević (32) i Isidora Dašić (28).

- Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja su im stavljena na teret - navodi se u saopštenju VIšeg suda.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Zeznuli ga sa lažnim ugovorima

Podsetimo, u policiji navode da su Janković, koji je funkcioner DSS, Đurković, i Stefanović, oštećenom Stojkoviću ponudili na prodaju više zemljišnih parcela na području opštine Čukarica, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

- Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika - navodi se u krivičnoj prijavi.

Osumnjičeni Đurković, Tanić i Rakićević se teret da su prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora sa Stojkovićem legitimisali, falsifikovanim punomoćjima i ovlašćenima, kao lica ovlašćene od strane vlasnika parcela da mogu u njihovo ime i za njihov račun da prodaju zemljišne parcele. Policija sumnje da su se osumnjičeni Zorić i Isidora Dašić lažno predstavljali kao vlasnici parcela.

Prebacivao novac na njihove račune

Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora, kako navode u policiji oštećeni Stojković je sa svog računa novac prebacivao na račune koje su u bankama otvorili Stefanović, Rakićević, Zorić i Dašić, a koji su oni potom podizali i delili sa ostalim osumnjičenima.

Policija je od osumnjičenih oduzela 27.500 evra, za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju, i računarsku opremu. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala gde su juče saslušani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading