OPAKA OCENA PSIHIJATARA: Legija imao apsolutnu moć nad "crvenim beretkama"

Autor: Alo, Republika

Hronika

16.03.2018

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Ulemek Legija (50) opovrgao je optužbe da je u novembru 2001. bio vođa pobune "crvenih beretki“, koja je bila uvertira za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

On je iskoristio prisustvo komisije veštaka neuropsihijatrijske struke, koje je upitao: "Šta znači imati neograničeni uticaj ili moć?”, s obzirom na to da je optužen da je u novembru 2001. organizovao pobunu "crvenih beretki“, iako je tada već bio smenjen sa mesta komandanta, prenosi Alo

- Kažu da sam imao moć nad 300 pripadnika oružane formacije. Da li je to moguće? - upitao je Ulemek petočlanu komisiju veštaka neuropsihijatara i psihologa, koji su se izjašnjavali o psihičkom stanju okrivljenog Duška Maričića Gumara (47), nekadašnjeg komandanta "crvenih beretki”.

- Moje lično mišljenje je da može - kratko je rekao veštak.

Podršku u sudnici pružali su mu supruga Aleksandra Ivanović (44), koju Legija od milja zove Aleks, i njegov brat Saša, sa kojima je komunicirao mimikom kroz staklo. On se svako malo okretao prema publici i hvatao Aleksandrin pogled, koja je, kao i uvek, došla doterana i obučena u firmiranu garderobu. Interesovao se za njihove tri ćerke, klimao glavom i dižući palac ruke nagore pokazivao da je dobro.

Jedva je čekao da dođe na red i ispita veštake, a pošto se čekanje odužilo, počeo je revoltirano da piše nešto na samolepljive zelene papiriće, koje je pomalo ljutito lepio na klupu.

- Nešto zapisuje - komentarisao je njegov brat.

Kada je Aleksandra nakon sat i po morala da krene, Legija se oneraspoložio. Nastavio je da komunicira sa optuženim Zvezdanom Jovanovićem Zvekijem (52) u vezi s tim ko će prvi izaći za govornicu, ali se videlo da mu je posle četiri sata suđenja dosadno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading