(FOTO) JELENA UBIJENA ORUŽJEM DUGIM OKO 40 CM

Autor:

Hronika

15.03.2018

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za forenzička istraživanja (CFI) u Novom Sadu objavio je deo 3D rekonstrukcije ubistva pevačice "Granda" Jelene Krsmanović Marjanović (33), za koje se sumnjiči njen suprug Zoran Marjanović (39).

RepublikaFoto: youtube.com/Grand Magazin Tv Grand
Žrtva: Jelena Marjanović

Srpski telegraf ekskluzivno otkriva neke od detalja ove rekonstrukcije, koja će biti objavljena početkom aprila, između ostalog i kakvim je predmetom pevačica usmrćena.

Udarci

- Pošli smo od pretpostavke koja bi bila dužina oružja kojom je Zoran, po optužnici, zadao udarce Jeleni, a koje je u trenutku izlaska iz automobila moglo da bude kod njega. Premeravanjem rastojanja od pazuha do struka došli smo do zaključka da bi to oružje moralo da bude od 40 do 50 centimetra - kaže direktor ovog centra Nenad Šipka.

RepublikaFoto: CFI
Analiza koja će biti objavljena na godišnjicu ubistva

Iako se prema optužnici navodi da je Jelena bežala od Zorana prema kanalu i uskočila u njega, a da joj je suprug sa obale, ne ulazeći u vodu, zadao osam udaraca, 3D rekonstrukcija je došla do drugačijeg zaključka. Šipka navodi da ovaj centar ostaje pri tvrdnji da pevačica udarce koji su doveli do njene smrti nije zadobila u vodi kanala u Borči.

- Ako je Zoran bio na obali kanala, a Jelena u vodi, njeno telo bi se od siline prvog udarca odbacilo ka desnoj strani obale. U toj varijanti, Zoran ne bi mogao preostalih sedam udaraca da joj zada sa tla, odnosno obale, a da pritom ne ulazi u vodu - dodao je Šipka.

RepublikaFoto: CFI
Centar za forenzička istraživanja uskoro objavljuje analizu

Rekonstrukcija, koja će ekskluzivno biti objavljena početkom aprila, kada će biti trogodišnjica ubistva Jelene Marjanović, prema rečima direktora ovog centra pokazuje i da je pevačica morala da ima tragove krvi na svojoj odeći.

Nema krvi

- Prilikom naše rekonstrukcije, na odeći i obući markiratkinje koja je skočila u vodu bežeći od navodne opasnosti morali su postojati tragovi krvi, a kojih na fotografiji Jeleninog tela nema. Naša markiratkinja ih je imala, a imala je i tragove blata na čarapama - dodaje Šipka.

Hronologija

2. arpil 2016. Nestala pevačica
3. arpil 2016. Pronađeno njeno telo
15. septembar 2017. Uhapšen pevačicin suprug Zoran
29. januar 2018. Završeno saslušanja svedoka u tužilaštvu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mila

16.03.2018 08:52

Dobro je navedeno da su zadati udarci bez navodjenja da su smrtni, jer pitanje je koji udarci su sve naneseni i kada i gde, logička rekonstrukcija sleda dogadjaja će manevar ubice da se izvuče onemogućiti u suprotnom ne valja.