Supružnici stradali zbog kvara na motoru! BESPOMOĆNO PLUTALI, TERETNJAK IH POTOPIO!

Autor:

Hronika

15.03.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Mrkobrad (62) i njegova supruga Snežana nastradali su najverovatnije kada se njihov brod pokvario na Dunavu, na plovnom putu kojim je u tom trenutku prolazio hrvatski teretni brod "Sveti Nikola".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Čamac u kom su stradali supružnici

Kako Srpski telegraf saznaje, istragom je utvrđeno da posada broda koji je udario u plovilo ovog bračnog para nije kriva za nesreću.

Vraćali se iz vikendice

Nesreća se dogodila nedaleko od Velikog ratnog ostrva u Beogradu, a tela su isplivala prekjuče oko 17.40 u blizini Kule Nebojše. U momentu dok su prelazili iz pravca Borče i plovili ka zemunskoj marini, na njih je direktno naleteo brod koji je plovio iz Hrvatske. Ćerka nastradalog bračnog para ispričala je novinarima da su se oni kobnog dana vraćali iz vikendice koju imaju na Dunavu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

- Oni su bili savršeni roditelji i savršeni baba i deda. Svakoga dana su odlazili u vikendicu i uveče se vraćali. Pretpostavljamo da im se ugasio motor i da nisu uspeli da ga upale i pokrenu brodić, ali istraga je u toku, pa ćemo više informacija saznati kada se sve završi - rekla je ona.

Kapetan: Pokušao sam sirenama da upozorim ljude na brodu da se sklone. Međutim, oni nisu reagovali

Kako saznajemo, supružnici su prilikom sudara iskočili iz čamca, ali im nije bilo spasa.

- Čamac je istog trenutka potonuo, a supružnici su se udavili. S obzirom na da je voda ledena, pretpostavlja se da je nastupila hipotermija. Njihova tela izvučena su sat vremena nakon nesreće - kaže naš izvor.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Kapetan broda "Sveti Nikola" je prilikom saslušanja rekao da je u jednom trenutku primetio neosvetljen čamac kako pluta.

- Pokušao je sirenama da upozori ljude na brodu da se sklone. Međutim, oni nisu reagovali na njegova upozorenja. Čak je i manevrima pokušavao da skrene pravac teretnjaka i na taj način izbegne sudar, ali nažalost nije uspeo - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Nastavio put

- Teretni brod "Sveti Nikola" nastavio je svoj plovni posle nesreće jer je utvrđeno da je u pitanju nesrećni slučaj. Posada ovog broda neće krivično odgovarati jer su oni na sve moguće načine pokušali da izbegnu sudar - dodaje naš sagovornik.

Poznanici iz nautičkog kluba u šoku

Poznanici bračnog para iz nautičkog kluba kažu da su Mrkobradi već nekoliko godina njihovi članovi i da su bili divni ljudi.

- Dugo godina su kod nas, stvarno su bili par za primer. Mislimo da je do nesreće došlo zbog kvara na motoru. Stvarno velika tragedija za ovu porodicu - rekli su poznanici ovog bračnog para.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading