ODSLUŽILA KAZNU: Nije htela da plati 5.000 pa završila u zatvoru, SADA JE OPET NA SLOBODI

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

10.03.2018

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Nedeljković (58) iz Gornjeg Milanovca, koja je zbog neplaćene kazne od 5.000 dinara završila u ženskom zatvoru u Požarevcu odslužila je kaznu i danas je puštena na slobodu. U pratnji dvojice sinova uputila se kući, hrabro, uzdignute glave, baš kao što je i došla u Požarevac.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ne znam šta bih vam rekao, sigurno joj nije lako, ali ona to veoma hrabro podnosi. Kod kuće je, oporavlja se prvenstveno od tog psihičkog šoka, zbog svega što se desilo. Izgubila je muža, život je baš nije mazio, u godinama je i krhkog je zdravlja. Naravno da joj zatvor ne može prijati, mada u kratkom razgovoru koji smo imali na tu temu, rekla je da su svi prema njoj bili maksimalno korektni. Ali zatvor je zatvor, brinem - priča sin Vojkan.

Vesna je završila iza rešetaka jer u zakonski propisanom roku nije predala oružje pokojnog muža - lovačku pušku i pištolj. Smatrajući sebe nedužnom odbila je da plati novčanu kaznu od 5.000 dinara, i još je o svom trošku otišla u zatvor u Požerevac i potrošila na put 8.000.

- Ona je faktički državi poklonila oko 400 evra i zbog toga je robijala. Kako to može biti normalno? Meni da se desila takva situacija isto bih prošla, jer stvarno ne znam koji je zakonski rok za predaju oružja nakon nečije smrti. Na pamet mi ne bi palo da surfujem po netu i tražim šta u kom zakonu piše, a duplo sam mlađa od Vesne - kaže jedna od meštanki Gornjeg Milanovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading