STIŽE IH KAZNA: Vrbovali, pa slali SRBE na terorističku oduku u Siriju!

Autor:

Hronika

07.03.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optuženima za vrbovanje i finansiranje odlaska više građana Srbije u kampove za terorističku obuku u Siriji, biće izrečena kazna 4. aplila i to ne manja od 12 godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Specijalni sud u Beogradu zakazao je izricanje prvostepene presude sedmorici optuženih za više krivičnih dela terorizma, vrbovanja i saradnju sa "Islamskom državom".

Optužnica ih tereti da su u Srbiji i regionu, kao i u Zapadnoj Evropi, prikupljali novac i finansirali odlazak više građana Srbije u kampove za terorističku obuku u Siriji, a nakon toga na ratište, javili su beogradski mediji.

Kako prenosi blic.rs Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je od suda da šestorici optuženih izrekne kazne ne manje od 12 godina, a za jednog optuženog ne manju od osam godina zatvora, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbi.

Optužnica tereti Abida Podbićanina, Seada Plojovića, Tefika Mujovića, Iznudina Crnovršanina, Ferata Kasumovića, Gorana Pavlovića i Rejhana Plojovića.

Podbićanin, Pavlović i Plojović još su u bekstvu, a za njima je raspisana poternica i sudi im se u odsustvu.

Pavlović i Plojović su optuženi da su posredstvom Podbićanina i Mujovića početkom 2013. godine uspostavili vezu sa organizacijama koje su UN proglasile za terorističke - "Islamska država Iraka i Levanta" i "Front el Nusra".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

08.03.2018 07:23

Odlazak muslimana,bosnjaka i kako vec hocete ne srba.