NESTALI DOKAZI PROTIV VELJE NEVOLJE

Autor:

Hronika

07.03.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je prvobitno bio osumnjičen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića 30. januara prošle godine u Ulici 27. marta, Veljko Belivuk optužen je samo za pomaganje, a juče je na suđenju usledilo novo iznenađenje. Dok se u krivičnoj prijavi navodi da je Belivukov DNK pronađen na ulazu u zgradu u kojoj je živeo ubijeni Milošević, juče se ispostavilo da tih dokaza - nema!

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Channel
Preokret na suđenju

Greška

Biološki tragovi bili su osnov za hapšenje i pritvaranje Belivuka, a na pitanje advokata odbrane kako je moguće da ih je tada bilo, a da ih sada nema u spisima, veštak biološke struke Milica Keckarević je odgovorila:

- To se dogodilo zbog greške u komunikaciji veštaka, policije i tužilaštva. Toga nema u našem izveštaju - rekla je ona.

Advokati tražili oslobađanje Belivuka iz pritvora, ali je sud to odbio

Takođe, ispostavilo se i da su dva uzorka u kojima je pronađen DNK Velje Nevolje neupotrebljivi jer su kontaminirani. U njima su, naime, pronađeni tragovi DNK policajca koji ih je uzimao. Objašnjenje veštaka je da je policajac pričao dok je uzimao uzorke, pa ih je tako, najverovatnije pljuvačkom, zagadio!

Stručni saradnik koga je angažovao Veljko Belivuk profesor Biološkog fakulteta Oliver Stojanović pokušao je da ospori i kriterijum po kome je određivana verovatnoća da su u biološkim tragovima na automobilima mazda i škoda koje su koristile ubice Vlastimira Miloševića pronađen Belivukov DNK. Nakon svega advokati odbrane zatražili su da se Belivuk pusti iz pritvora jer mu je, po njihovim tvrdnjama, upravo na osnovu spornih bioloških tragova sa lica mesta određen pritvor, ali je sud taj zahtev odbio.

U bekstvu

Za ubistvo Vlastimira Miloševića pored Belivuka optuženi su i Miloševićev kum Marko Miljković i Mirko Kojić, koji se nalazi u bekstvu. Prema navodima optužnice, oni su sačekali da žrtva izađe iz zgrade u kojoj je živeo i onda ga izrešetali. Sa lica mesta su pobegli mazdom, a kasnije su prešli u drugi automobil, škodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

07.03.2018 07:34

I posle imaj poverenja u naše pravosuđe.