SUPUROVIĆU SE PONOVO SUDI: Ukinuta presuda vođi navijača "Rada"!

Autor: Republika

Hronika

02.03.2018

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je drugostepenu presudu kojom je u avgustu prošle godine jedan od vođa navijačke grupe Rada "United force" Dragan Supurović osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Ivana Pavlovića, u septembru 1994.u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu, kada su ranjene još dve osobe.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovu odluku donelo je trećestepeno veće Apelacionog suda i naložio drugostepenom veću istog suda da mu ponovi suđenje. Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu u aprilu 2016. godine Supurović kao i S.P. su bili oslobođeni optužbi za ubistvo.

Drugostepenom odlukom Apelacionog suda Supuroviću je oslobađajuća preinačena u osuđujuću presudu, a S.P. je pravosnažno oslobođen od optužbi.

Po zaključku trećestepenog veća Apelacionog suda, osnovano se izjavljenim žalbama Supurovićevih branilaca ukazuje da je drugostepena presuda doneta uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama.

Zbog toga se za sada ne mogu prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci na kojima se presuda zasniva, navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Sporni događaj odigrao se pre 23 i po godine, kada je 22. septembra 1994. godine u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu ubijen Pavlović, a ranjeni Aleksandar Mandić i Mihajlo Nenadić.

Supuroviću se sudi zbog sumnje da je nakon ulaska u kafić prišao stolu za kojim je sedeo Pavlović i sa udaljenosti većoj od jednog metra iz pištolja na njega ispalio više hitaca.

Od nanetih povreda Pavlović je preminuo, a Mandić i Nenadić su zadobili lake telesne povrede. Za krivično delo ubistvo najviša zaprećana kazna je 15 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading